Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilimsel, çalıştay, kaşta

Kaş'ta Bilimsel Çalıştay

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kaş'ta Bilimsel Çalıştay

Kaş-kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi Deniz Yönetim Planı Oluşturulması ve Uygulanması Projesi Kapsamında Çalıştay Düzenlendi

Çevre ve Orman Bakanlığı Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı ve WWF (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) tarafından yürütülen Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi Deniz Yönetim Planı Oluşturulması ve Uygulanması projesi kapsamında çalıştay düzenlendi

Çalıştayla, bölgenin deniz ve kıyı alanları ile ilgili problemlerinin belirlenmesi, bu problemlerin neden-sonuç ilişkisinin araştırılması ve bu etkilerinin çıkarılması ile Kaş-Kekova bölgesi için önümüzdeki 15-20 yıl içersinde tek bir vizyon belirlemesi gerektiğinin önemi vurgulandı Kaş kaymakamlığına vekalet eden Demre Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek'in de dinleyicileri arasında bulunduğu çalıştaya katılan kurum ve kuruluşlar arasında, Çevre ve Orman Bakanlığı, Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kaş Belediyesi, Kaş Sualtı Derneği (KASAD) ve Kaş Balıkçılar Kooperatifi yer aldı

Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma bölgesinin yönetim sistemini güçlendirecek bir yönetim planının oluşturması projesi kapsamında düzenlenen çalıştay ile Kaş-Kekova bölgesinde koruma kullanma esaslarının belirlenmesi ve hayata geçirilmesi hedefleniyor Bu projenin hayata geçmesi halinde sürdürülebilir balıkçılık ve sürdürülebilir turizm için önemli bir adım atılmış olacağını belirten uzmanlar, düzenlenen çalıştay haricinde de deniz ve kıyı koruma bölgelerinden sorumlu ilgili kurumların kapasitelerinin güçlendirilmesi için çeşitli eğitimler ve seminerler düzenleneceğini bildirdiler

haberlercom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com