|  | Basbaglar Katlıamı – 5 Temmuz 1993 |  | 
|  08-17-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Basbaglar Katlıamı – 5 Temmuz 199315 yıl önce, bir köy silindi haritadan!   Tam 33 kişi, hunharca katledildi    300 kadın ve çocuk, dul ve yetim kaldı    Gözlerini kan bürümüş eli kanlı katiller ise bir türlü yakalanamadı    Yanan evlerdeki alevler söndürüldü, ama yürekler hala yanıyor, hala kanıyor! Teröristler `Sivas `ın intikamını alıyoruz` naralarıyla, bir akşam vakti Başbağlar `ı bastılar    Başbağlar köyünün erkeklerini cami önünde toplayıp, kurşuna dizdiler    Cami dahil, kadınları evlerle birlikte diri diri yaktılar   Katiller sürüsü kaçtı  Yakalanıp da serbest kalanların bir kısmı Avrupa `ya uçtu    Başbağlar `ın acısı yürek dağlamaya devam ediyor  BASBAGLAR TURKUSU Erzincandan haber geldi  Dediler: "kanlı borasar!" Gariplere oldu mezar, Vay yiğidim, vay mazlumum vay! Oy başbağlar oy başbağlar! Garip anam başın bağlar   Bana da diyemez belli   Yağdı üstüne kurşunlar vay! Yakılmıştı tüm evleri, Kan doldurdu dereleri   Söyle bana kanlı testi Kim öldürdü bebeleri vay! Olay idim olay idim Delikanlı olay idim   Elde mavzer, dağ başında Zalimleri bulay idim vay! Mesut Çakmak | 
|   | 
|  | 
|  |