![]() |
Cahit Sıtkı Dan Bir Şiir... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cahit Sıtkı Dan Bir Şiir...OTUZ BEŞ YAŞ ŞİİRİ Yaş otuz beş! yolun yarısı eder ![]() Dante gibi ortasındayız ömrün ![]() Delikanlı çağımızdaki cevher, Yalvarmak, yakarmak nafile bugün, Gözünün yaşına bakmadan gider ![]() Benim mi Allahım bu çizgili yüz? Ya gözler altındaki mor halkalar? Neden böyle düşman görünürsünüz, Yıllar yılı dost bildiğim aynalar? Zamanla nasıl değişiyor insan! Hangi resmime baksam ben değilim ![]() Nerde o günler, o şevk, o heyecan? Bu güler yüzlü adam ben değilim; Yalandır kaygısız olduğum yalan ![]() Hatırası bile yabancı gelir ![]() Hayata beraber başladığımız, Dostlarla da yollar ayrıldı bir bir; Gittikçe artıyor yalnızlığımız ![]() Geç farkettim taşın sert olduğunu ![]() Su insanı boğar, ateş yakarmış! Her doğan günün bir dert olduğunu, İnsan bu yaşa gelince anlarmış ![]() Her yıl biraz daha benimsediğim ![]() Ne dönüp duruyor havada kuşlar? Nerden çıktı bu cenaze? ölen kim? Bu kaçıncı bahçe gördüm tarumar? Neylersin ölüm herkesin başında ![]() Uyudun uyanamadın olacak ![]() Kimbilir nerde, nasıl, kaç yaşında? Bir namazlık saltanatın olacak, Taht misali o musalla taşında ![]() Cahit Sıtkı TARANCI |
![]() |
![]() |
|