|  | Bunları Kesinlikle Bilinmesi Gerekenler... |  | 
|  08-17-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Bunları Kesinlikle Bilinmesi Gerekenler...Buzdolabınız bozuldu, ya da artık boş yer yok   Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun  İçine bir     çorba kaşığı sofra tuzu atın  Şişeleri daldırın   Yeterince soğuyacaktır   Et suyunu dolaba kaldırmadan önce çabuk soğutmak için, kemik kazanını bir evyeye oturtun, kazanın çevresine soğuk su tutarak et suyunu soğutun   Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz   Çileklerinizi ıslak bir muslin kumaşa sarıp birkaç kere hızla sallarsanız, çileklere buluşan kum ve toprakların muslin kumaşa yapıştıklarını görürsünüz   Gravyer peynirinin kurumaması için, daha evvel tuzlu suya batırılmış, nemli bir beze sararak muhafaza ediniz   Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçleri, üst üste koyarak, nemli ve iyice sıkılmış bir peçeteye sararsanız, uzun zaman taze olarak muhafaza edebilirsiniz   Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir   Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız, un ile beraber çöpler de düşer   Balığı seçerken son derece dikkatli olmalıyız  Gözleri pırıl pırıl parlak, solungaçları ise pembe yada kırmızı renkte olmalıdır   Limon sert ise, kesilmeden evvel bir iki dakika sıcak suya batırınız, daha sulu olur   Buzdolabınızın iyi soğutması için içine bir torba tuz koyun  Tuzun dolaptaki nemi aldığını göreceksiniz   Balıkları temizlemeden yarım saat kadar dondurucuda bekletirseniz, temizleme işi sizi daha az yorar  Balık pişirirken hiç de hoş olmayan bir koku kaplar evi  Bunu önlemek için de kabın veya tavanın içine birkaç defne yaprağı atmayı deneyin   Açıkta unutulan ve bayatlayan bisküvileri küçük fırın tepsisi içinde birkaç dakika ısıtırsanız, yeniden tazelik kazandıklarını görürsünüz   Kovada sofraya getirdiğiniz buz parçalarının donmaması için üzerlerine biraz madensuyu gezdirin   Sodalı içeceklerin gazlarının kaçmasını engellemek için buzdolabının içine başaşağı yerleştirin   Taze ekmek kolay kesilmez; parçalanır, dağılır  Muntazam dilimler elde etmek için, ekmek bıçağınızı kaynar suya sokup biraz bekletin, sonra hemen kurulayıp ekmeği dilimlemeye başlayın  Sık sık, hatta her dilimde bıçağı sıcak suya sokmanızda fayda vardır   Açılmakta direnen cam kavanozların altına sert bir şekilde vurursanız açılacaklardır   Yeterince olmamış limonlardan beklenildiği kadar su çıkmaz  Tıpkı çok sert limonlardan da çıkmadığı gibi  Bu tür limonları kesmeden önce, birkaç dakikalığına çok sıcak suya batırıp bekletin  Limonların daha fazla su verdiğini göreceksiniz   Buzdolabınızdaki mantarlarınızı kurumuş bir halde mi buldunuz? Bunları su yerine bir miktar bira içinde bekletirseniz, yeniden canlandıklarını göreceksiniz   Eğer naneyi doğrayarak kullanacaksanız üzerine biraz şeker serpin böylece nanenin kokusunu arttırmış olursunuz   Pirinç, fasulye, mercimek, kuru bakla ve benzerlerini saklarken böcek oluşmasını önlemek için kavanoz ya da kutunun içine iki, üç diş sarımsak koyun   Sucukları serin bir yere asmak yetmez  Zamanla üstlerini beyaz bir küf kaplar  Bunu önlemek için zaman zaman sucukların üstünü yarıya kestiğiniz bir limonla silin   Çok yağlı taze süt, kaynatılırken çoğu kez dibi tutar  Tencerenin dibini temizlemek de güç olur  Bunun için sütü kaynama kabına koymadan önce, kabı temiz su ile çalkalayın  Kurutmadan içine sütü döküp kaynatın  Dibi tutmayacaktır   Bazı tatlı tariflerinde yumurta akının ne miktarda kullanılacağı gram olarak gösterilir  Bir yumurta akı 30 gr  gelmektedir   Havucun rengini kaybetmemesi için kaynayan suyun içinden aldıktan sonra hemen soğuk suyun altına tutup birkaç dakika bu şekilde bekletin   Tuz topaklanıyorsa tuzluğun içine birkaç adet pirinç koyun  Pirinç     tuzun rutubetini alacak ve topaklaşmayı önleyecektir   Ekmekler bayatladığı zaman robotta çekip galeta unu haline getirin  Dondurucuya atıp gerektiği zaman kullanın   Kaşar peynirinin kurumasından şikayetçiyseniz ağzı kapalı bir kavanoz içinde muhafaza edin   Kabuklarını soyduğunuz meyveların kararmalarını önlemek için limonla ovun   Domatesler pörsümüş ise yarım saat boyunca tuzlu su dolu bir kabın içinde buzdolabında bekletirseniz çok daha güzel görünecektir   Mumların ömrünü uzatmak için kullanmadan iki saat önce buzdolabının derin dondurucusuna koyarak bekletin   Patateslerin filizlenmesini önlemek için patates torbasının içine birkaç adet yeşil elma atın   Patates soyarken üzerini bir bulaşık teli yardımıyla ovuşturursanız rahatça soyulmasını sağlayabilirsiniz   Marulların uzun süre taze kalması için bir saat su dolu bir kapta tutun  Sonra buzdolabına açık kısmı aşağı gelecek şekilde yerleştirin  Bu şekilde on gün saklayabilirsiniz   | 
|   | 
|  | 
|  |