Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çalışır, işe, kullanıl, nerelerde, reosta, yarar

Reosta Nedir - Reosta Ne İşe Yarar - Reosta Nasıl Çalışır - Reosta Nerelerde Kullanıl

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Reosta Nedir - Reosta Ne İşe Yarar - Reosta Nasıl Çalışır - Reosta Nerelerde Kullanıl

reosta nedir - reosta ne işe yarar - reosta nasıl çalışır - reosta nerelerde kullanılır

Bir elektrik devresinde direnç, akımın geçişine zorluk olarak tanımlanır

Çoğu direncin sabit bir değeri olmasına rağmen bazı durumlarda değişken değerli dirençler kullanılır

Reosta olarak adlandırılan değişken dirençler akımın şiddetini istediğimiz değere ayarlamayı sağlar

Reosta kullanım alanları

Akım şiddetinin değiştirmek gereken her yerde reosta kullanmak mümkündür Örneğin evlerde kullandığımız lamba parlaklığını ayarlayan dimmerlerde reosta kullanılır

Çevirmeli ses düğmelerinin kullanıldığı teyplerde de reosta bulunur

Günümüzün elektronik aletlerinde dijital teknikler kullanılır Bu aletlerde klasik reosta kullanılmaz

Dimmer nasıl çalışır?

İçinde bir reosta bulunan dimmerin nasıl çalıştığını resme bakarak izleyin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com