![]() |
Bir Gençlik Arıyorum... |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Bir Gençlik Arıyorum...Bir gençlik arıyorum Otobüsteyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vay be! Bir ses kısma meselesi yüzünden, beyinlere kurşun sıkacak bir gençlik! ** Bir arkadaşım oturduğu semtte geçen bir hadiseyi anlatıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her gördüğü kadına bir anne edasıyla hürmet ederken, şimdi onu üç kuruş için yerlerde sürükleyecek kadar gözü dönmüş bir gençlik! ** Başka bir gün otobüs bekliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Batıya özen neleri alıp götürmüştü böyle? Daha dün annesinin, eşinin, kızının bir saç telini kıskanırken, bugün; mahrem sahneleri sokaklara taşıyacak kadar kendini kaybeden bir gençlik ![]() ![]() ![]() Şairlerin sultanı üstat Necip Fazıl Kısakürek, sanki bunları yıllar öncesinden görmüş de şiir mısralarına taşıyıvermişti ![]() ![]() ![]() ![]() Bir şey koptu benden, şey, her şeyi tutan bir şey, Benim adım bay Necip, babamın ki Fazıl bey; Utanırdı burnunu göstermekten süt ninem, Kızımın gösterdiği; kefen bezine mahrem ![]() Ey tepetaklak ehram, başı üstünde bina, Evde cinayet, tramvay arabasında zina! ![]() ![]() ![]() ** Ey gençler! Ne oldu size? Sizin tarihiniz ayıplarla dolu değil ki ayıp işler yapıyorsunuz ![]() Yarın, çocuklarının yüzüne utançla değil şerefle bakmak isteyen, ey münevver gençler! Size sesleniyorum ![]() Nerdesiniz? Efendim duyamadım? Daha güçlü haykırın! Nerdesiniz? ![]() ![]() ![]() Alıntı ![]()
![]() |
Cevap : Bir Gençlik Arıyorum... |
![]() |
![]() |
#2 |
VANDETTA
![]() |
![]() Cevap : Bir Gençlik Arıyorum...Büyüklerinin önünde saygısızlık olur diye yürümeyen bir ejdadın torunları şayet biz isek, ortada ters olan birşeyler var demektir ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Bir Gençlik Arıyorum... |
![]() |
![]() |
#3 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Cevap : Bir Gençlik Arıyorum...emeğine sağlık gülgüzeli ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|