Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atomu, hakkında, magnezyum, özellikleri

Magnezyum Atomu Özellikleri +Magnezyum Atomu Hakkında

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Magnezyum Atomu Özellikleri +Magnezyum Atomu Hakkında

HPeriyodik cetvel
HeLiBeBCNOFNeNaMgAlSiPSClArKCaScTiVCrMnFeCoNiCuZnGaGeAsSeBrKrRbSrYZrNbMoTcRuRhPdAgCdInSnSbTeIXeCsBa HfTaWReOsIrPtAuHgTlPbBiPoAtRnFrRa RfDbSgBhHsMtDsRgUubUutUuqUupUuhUusUuo LaCeGoogle Page RankingNdPmSmEuGdTbDyHoErTmYbLu AcThPaUNpPuAmCmBkCfEsFmMdNoLr

Temel özellikleriAtom numarası{{{Atom_numarası}}}Element serisiToprak AlkalilerGrup, periyot, blok2, 3, sGörünüşGümüş Beyazı
[[Resim:MG,{{{Atom_numarası}}}jpg|125px|Magnezyum]]Atom ağırlığı24,312 g/molElektron dizilimi[Ne] 3s2Enerji seviyesi başına
Elektronlar2,8,2
Fiziksel Özellikleri
Maddenin halikatımsıYoğunluk1738 g/cm³Sıvı haldeki yoğunluğu1584 g/cm³Ergime noktası923 °K
650 °C
1202 °FKaynama noktası1363 °K
1090 °C
{{{Kaynama_noktası_F}}} °FErgime ısısı{{{Ergime_ısısı}}} kJ/molBuharlaşma ısısı128 kJ/molIsı kapasitesi24869 (25 °C) J/(mol·K)Atom özellikleriKristal yapısıhexagonalYükseltgenme seviyeleri2Elektronegatifliği131 Pauling ölçeğiİyonlaşma enerjisi1 7377 kJ·mol−1
2 14507 kJ·mol−1
3 77327 kJ·mol−1 kJ/molAtom yarıçapı150 pm pmAtom yarıçapı (hes)145 pm pmKovalent yarıçapı130 pm pmVan der Waals yarıçapı173 pm pmDiğer özellikleri
Elektrik direnci439 nΩ·m (20°C'de)Isıl iletkenlik156 W/(m·K)Isıl genleşme248 µm/(m·K) (25°C'de)Ses hızı4940 m/s ('de)Mohs sertliği25Vickers sertliğiMPaBrinell sertliği260 MPa

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com