Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
batılılıların, çanakkale, karası, yüz, zaferi

Çanakkale Zaferi Ve Batılılıların Yüz Karası ...

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çanakkale Zaferi Ve Batılılıların Yüz Karası ...

Çanakkale Zaferi ve batılılıların yüz karası18 Mart 1915 şanlı Çanakkale deniz zaferimizin bir yıldönümünü daha kutluyoruz Milletimiz çok sıkıntılı günler yaşamaktaydı 1820 den beri Osmanlı Devletini yıkma planını uygulamaya koyan Batının sömürgeci, soy kırımcı milletleri; topuyla, tüfeğiyle, en modern deniz araçlarıyla bu necip milletin kökünü kazımaya gelmişlerdi
İngiliz ve Fransızlar, sömürgelerinden gençleri toplayarak Türklerle savaşmaya getirmişlerdi Trablusgarp ve Balkan Harplerinden yorgun ve yaralı çıkan Türk milletinin elindeki tek sermayesi, vatan sevgisiyle dolu insanı idi Kasım 1914 te Çanakkale ve Maydos yani Gelibolu kıyılarını şiddetle bombardımana tutan bu kan içiciler, binlerce sivili öldürdüler Marmara ya giren İngiliz denizaltıları, asker ve malzeme sevk eden birçok gemimizi sinsice vurdular Binlerce masum askerimizi şehit ettiler Zeytinburnu ndaki, top döküm fabrikamızı denizden bombaladılar İrili ufaklı 407 parça gemi ile, Çanakkale Boğazı na 18 mart 1915 günü sabah 08:30 da girmeye başladılar Bir gün önceden mayın tarama filolarından aldıkları raporlara göre, Boğaz suları mayınlardan temizlenmişti Ama bir şeyi unuttular O da Türkün vatan sevgisi imandandır inancı idi Nusret mayın gemisi, gece sabaha kadar, karanlık koya modası geçmiş ve elinde kalabilen son 26 mayını sessizce döküvermişti Her zaman mayın hatları Çanakkale Boğazı nın akıntısına dik istikamette döşendiği halde, bu sefer akıntıya paralel bir hat meydana getirilmişti İşte bu sistem, ev yıkıcı, kan içici Batı kuvvetlerini hezimete uğratmaya yetmişti Birbiri ardına en modern zırhlılarını kaybetmeye başladılar
Rahmetli Hatice Turhan Sultanın kendi parası ile yaptırdığı Sedd-ül Bahr ve Kilid-ül Bahr tabyalarındaki eski model toplarımız mermileriyle, bu mağrurları birer birer Boğaz ın dibine göndermişti Bir tabyada top başındaki Cideli Mahmud Çavuş, attığı tek gülle ile Fransızların Bouvet zırhlısını vurmuştu Akabinde aynı tabyaya düşen bir mermi, Mahmud Çavuşun iki ayağını birden koparmıştı Çok kan kaybediyordu Hemen geriye, ilk yardım yerine çekerlerken, tabyadan bir nefer Keferenin gemisi batıyor diye bağırınca, Mahmud Çavuş kendisini taşıtan kumandanına döndü ve Allah için beni yukarı çıkartın diye yalvardı Durumu çok ağırdı Son arzusunu yaptılar Mahmud Çavuş, sanki yaralı değil gibi tatlı tatlı tebessüm ederek; Bouvet nin batışını seyretti ve Kelime-i şehadet getirerek orada ruhunu teslim etti
İşte Batının canavarlarında rastlanamayacak bir vatan aşkı örneği Şimdi birileri çıkıp bu milletlere sormalı: Siz Gelibolu da ne arıyordunuz Neyi kaybettiniz de buralara kadar geldiniz Ama onlar bir şeyi bilmiyorlardı: Sultan Orhan Gazi nin en büyük oğlu Süleyman Paşa, 1349 senesinde, bir gece sabaha karşı, Ayvacık sahillerinden, Eceabad a doğru sallarla ilk fetih seferine giderken, ardınca deniz üzerine görünmez bir set çekmişti İşte bu kutlu seksen gazinin sallarından doğan dalgalar, Çanakkale yi geçilmez kıldılar Bugüne kadar zalimler geçemediler Bilinsin ki kıyamete kadar da geçilemeyecektir Aziz milletimizin evlatları, her dönemde seve seve vatanı için ölmesini bilmiştir Sömürgeciler ise, sömürgelerindeki zavallıları hep ölüme sevk etmişlerdir
Şehidlerimizin ruhu şad olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com