![]() |
Vesveseye Kapılan İnsanın Okuyacağı Dualar... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vesveseye Kapılan İnsanın Okuyacağı Dualar...Vesveseye Kapılan İnsanın Okuyacağı Dualar Allah Teâlâ buyurur: "Şeytandan bir dürtüş seni dürterse, hemen Allah´a sığın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 341- Ebû Hüreyre´den (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre demiştir ki, Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem buyurdu: "Şeytan birinize gelip der ki: Şunu kim yarattı, bunu kim yarattı; hatta Rabbmi kim yarattı? diyesiye kadar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [size="4"]"Amentü billahi ve rusulihi" desin ![]() ![]() 342- Hazreti Aişe´den (Radıyallahu Anha) rivayet edildiğine göre, demiştir ki, Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem buyurdu: "Kim bu şeytandan bir vesvese kendinde bulursa, üç defa: "Amenna billahi ve birusulihi ![]() [size="4"](Biz, Allah´a ve Peygamberine îman ettik) desin ![]() ![]() 343- Osman ibni Ebi´l-Âsî´den (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre şöyle anlatmıştır: Dedim ki, Ya Resûlallah! Şeytan, benimle namaz ve okuyuşum arasına girerek benim ibâdetimi karıştırıyor? Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem buyurdu: "Bu şeytandır, ona "Hınzeb" denilir ![]() [size="4"]Bunu hissettiğin zaman, ondan Allah´a sığın ve (Euzü billâhimineşşeytânir-racîm, de) ve üç defa soluna tükür ![]() ![]() ![]() ![]() 344- Güzel bir isnadla Ebû Rumeyl´den rivayet edildiğine göre şöyle anlatmıştır: İbni Abbas´a kalbimde hissettiğim şey nedir? dedim ![]() - Nedir o? dedi ![]() ![]() ![]() - Allah Teâlâ şu âyeti indirinceye kadar bundan kimse kurtulamamıştır: "Ey Peygamber, sana indirdiğimiz kıssalardan ve haberlerden bilfarz şübhede isen, senden önce kitab okuyanlara sor ![]() ![]() ![]() "Hüve´l-evvelü ve´1-âhiru ve´z-zâhiru ve´1-bâtmü vehüve bi külli şey´in alîm ![]() [size="4"](O, her şeyin evvelidir, her şeyin âhiridir, eserleriyle meydandadır, zatı ile gizlidir ![]() Üstad Ebu´l-Kâsım El-Kuşeyrî´nin (RahimehuIİah) risalesinde, Ahmed b ![]() Temizlikte (abdest ve taharet işinde) çok titizlikle aşırı gidiyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alimlerden biri de şöyle demiştir: Abdest, namaz yahud bunlar gibi işlerde vesveseye düşmüş olan bir kimsenin "Lâ ilahe illallah" demesi müstahabdır, çünkü şeytan bu zikri işitince, geri çekilip uzaklaşır ![]() "Lâ ilahe illallah" zikrin başıdır ![]() ![]() ![]() Büyük alim, Ahmed b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben de derim ki, bu söz, bazı alimlerin söylediği şu sözü kuvvetlendirir: İmanı kemale eren kimse, vesvese ile müptelâ olur; çünkü hırsız, ha-rab bir eve girmez ![]() |
![]() |
![]() |
|