![]() |
Güzel Dualar -Güzel Dua Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güzel Dualar -Güzel Dua SözleriRabbim binbir günah ile kapina geldim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elimde sahadet karanfilleri ![]() ![]() Sen esirgeyen ![]() ![]() ![]() ![]() Her sabah uyaniyorsa gözlerimiz ![]() ![]() ![]() ![]() Ilahi ![]() ![]() ![]() ![]() Senden baska kimsemiz yok ilahi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eger sevgini yüregimizden alirsan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allahim kalbimizi sana adiyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Bize gönül dilini ögret ![]() ![]() ![]() Bize kucagini ac ey merhametlilerin en merhametlisi ![]() ![]() Bizi teslim etme ![]() Bugün hüzün tasiyorsa gözlerimiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ilahi darilma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allahim! Bizi namazi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Amin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güzel Dualar -Güzel Dua SözleriAllah’ım! Bana dilimle değil ![]() ![]() Allah’ım! Bana bir insanın elinden tutmadan önce ![]() ![]() Allah’ım! Okuma ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’ım! Bizleri dünlerde kaybolmaktan muhafaza eyle ![]() ![]() Allah’ım! Dinimizi dünyanın mehri yapmaktan ![]() ![]() Allah’ım! Beni ![]() ![]() Beni ![]() ![]() Beni ![]() ![]() Allah’ım! Bakışımızı ibret ![]() Sukutumuzu hikmet ![]() Konuşmamızı sanat ve marifete dönüştür ![]() Allah’ım! Boşa bakanlardan ![]() Boşa susanlardan ![]() Boşa konuşanlardan eyleme ![]() Allah’ım! Zenginlerimizi hamiyetsiz ![]() Fakirlerimizi gayretsiz ![]() Alimlerimizi amelsiz ![]() İdarecilerimizi adaletsiz bırakma ![]() Allah’ım! Kandillerimizi hakiki kandil ![]() Düğünlerimizi hakiki düğün ![]() Bayramlarımızı hakiki bayram eyle Ya rabbi! Allah’ım! Cehalet ![]() ![]() Allah’ım! Milletimizi ![]() ![]() İdarecilerimizi de milletimizin önüne engel olmaktan muhafaza eyle ya Rabbi! Bizlere devlet-millet bütünlüğüne ulaşmamızı nasip eyle ![]() Allah’ım! İdarecilerimizin ![]() ![]() ![]() Halkımızın da hürmet ![]() Allah’ım! Her sabah ![]() ![]() Her sabah ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’ım! Bizlere ilim açlığı ihsan buyur Ya Rabbi! Suya ![]() ![]() ![]() Allah’ım! Hayatımızın her anında ![]() ![]() ![]() Allah’ım! Semalarımızı bayraksız ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’ım! Çalışmalarımızı bir ibadet bilinci ve ibadet huzuru içinde yapmayı nasip eyle ![]() Allah’ım! Bizlere her daim ![]() ![]() ![]() Allah’ım! Dahili ve harici düşmanlardan sana sığındığımız gibi; cehaletin ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’ım! Sistematik çalışmayı; en büyük zevkimiz ![]() ![]() Allah’ım! Önce Hak’tan ![]() ![]() Allah’ım! Bizlere ![]() ![]() Dilimiz kadar da el ve ayaklarımızı çalıştırmayı nasip eyle ![]() Allah’ım! Bizlere ![]() ![]() ![]() Ekonomik ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’ım! Yetenek israfından ![]() Kapasite israfından ![]() Zaman israfından ve israfın her türlüsünden muhafaza eyle Ya Rabbi ![]() Allah’ım! Ertelemekten ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’ım! Kahvelerimizi ![]() Radyo ve televizyonlarımızı ilim ve irfan dağıtan birer öğretim yuvasına dönüştür Ya Rabbi! Okul ve Üniversitelerimizi de birer eğitim yuvasına dönüştür Ya Rabbi! Allah’ım! Beynimizi ![]() ![]() Aklımızı ![]() ![]() Bedenimizi ![]() ![]() Midemizi ![]() Allah’ım! Bizleri ![]() ![]() Kendi içinde hapis kalmaktan ![]() Allah’ım! Kağnı hızıyla konuşup ![]() Bildiklerimizin hamili değil ![]() Büyük laf edip ![]() ![]() Allah’ım! Kıyamet kopmadan önce ![]() Allah’ım! En büyük düşmanımız cehalete karşı bizlere yardım eyle ![]() Bizleri; okuyan ![]() ![]() ![]() ![]() “Allah’ım! Bizlere senin sevgini ![]() Seni sevenlerin sevgisini ![]() Sevdiklerinin sevgisini ![]() Seni sevdirecek amellerin sevgisini ![]() Allah’ım! Bizlere süper insan ![]() ![]() Her sabah ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’ım! Namazımın ![]() ![]() Allah’ım ![]() Sevap bezirganlığından ve din tüccarlığından hepimizi muhafaza eyle ![]() Din tüccarlarının ve maneviyat simsarlarının şerrinden cümlemizi muhafaza eyle ![]() Allah’ım! Bizleri cehenneme kara odun yığanlardan değil ![]() ![]() Bizleri cehennem zebaniliği yapmaktan cennet bekçiliği yapmaktan muhafaza eyle ![]() Allah’ım! Beni gözyaşı akıtan değil ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’ım! Varlığıyla yokluğu bir olanlardan olmaktan cümlemizi muhafaza eyle ![]() Yürüyen ![]() ![]() ![]() ![]() Ülkesine en büyük hizmeti ![]() ![]() ![]() Allah’ım! Aklımı; pozitif ilimlerin nuruyla ![]() Vicdanımı ![]() Her iki nurla da ![]() Allah’ım! Tevazuda insanlardan bir insan olmayı ![]() Çalışma ve gayrette ![]() ![]() Allah’ım! Sadelikle bayağılığı ![]() Tevazuyla zilleti ![]() Vakarla gururu ![]() Başarısızlıkla mağlubiyet arasındaki farkı idrak ederek hayata geçirmeyi nasip eyle Ya Rabbi! Allah’ım! Yeteneklerimizin gücüyle ![]() Bizlere sonsuz rahmetinle ![]() ![]() Allah’ım! Üzerimize; Rahmetinden bereketli yağmurlar yağdırdığın gibi ![]() Kalplerimize; aşk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’ım! Say ve gayretimizi su damlaları gibi sürekli ![]() Tembellik ve cehaletimizi ![]() ![]() Allah’ım! Bağlılıklarımızın ![]() ![]() Aşırı sevginin ve aşırı öfkenin gözümüzü kör etmesinden sana sığınırız ![]() ![]() Allah’ım! Baktıklarımı görmeyi ![]() Gördüklerimi anlamayı ![]() Anladıklarımı hayata geçirmeyi Duyduklarımı da gerçeğin süzgecinden geçirmeyi nasip eyle ![]() Allah’ım! Hayatımın en acı günü; düşmanlarımın ![]() ![]() Allah’ım! Bizleri ![]() ![]() Kötü ve çirkin işlerde gayrete getirme Ya Rabbi! Allah’ım! Kalbim çalıştığı müddetçe ![]() Kalbim durduğunda ise ![]() Allah’ım Beni nefesleriyle hayatlananlardan değil ![]() Allah’ım Geçmiş için manasız üzülmekten ![]() Gelecek için luzumsuz kaygılanmaktan beni muhafaza eyle ![]() Geçmişin hüzünlerini sevince ![]() Allah’ım! Bugünümü dünlerin hüzünlerine ve yarının endişelerine yedirme Ya Rabbi! Bugünümü deli dolu değil; dolu dolu yaşamayı nasip eyle Ya Rabbi! Allah’ım! Gerçeği insanlara göre değil ![]() Allah’ım! Düşmanlarımızın bize olan kin ve öfkesini sevgimizin ateşinde erit ya Rabbi! Bizi öldürmeye gelenleri ihlas ve içtenliğimizin içinde yeniden dirilt Ya Rabbi! Allah’ım! Kur’ an-ı; mezarlara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’ım! Tercihlerimi yaptığımda aklımın olmamasından ![]() Aklımı bulduğumda da tercihlerimi yapmış olmaktan sana sığınırım ![]() Bizlere yirmi yaşında bir fizik ![]() Allah’ım! Her gün yeni şeyler öğrenmeyi ![]() İki günü eşit olmaktan cümlemizi muhafaza eyle Ya Rabbi! Allah’ım! Öfkemde de ![]() Allah’ım Bizlere hatalarında ısrar etmemeyi nasip eyle Ya Rabbi! Ekşi bir limonu ![]() ![]() Allah’ım Çaresizliğimin çaresi sensin Allah’ım! Çarelerinden çaresiz kılma Allah’ım! Alla’hım! Ekmek kıtlığından ![]() ![]() ![]() “Allah’ım! “Ameli olmayan hesap günü için ![]() Hesabı olmayan bu amel gününde ![]() ![]() Allah’ım! Aklıma ![]() ![]() Fikrime ![]() ![]() Bedenime ![]() Ruhuma da ![]() ![]() Allah’ım Sözümüzü ![]() ![]() Özümüzü ![]() ![]() İşlerimizi ![]() Allah’ım Cümlemizi tevbe ateşinde yanarak ![]() ![]() Allah’ım! Namazlarımızın ![]() ![]() Camilerimizin ![]() ![]() Cemaatimizin ![]() ![]() Oruçlarımızın ![]() ![]() Haccımızın ![]() ![]() Kandillerimizin ![]() ![]() ![]() ibadetlerimizin ![]() ![]() Alimlerimizin ![]() ![]() Evlerimizin ![]() ![]() Evliliklerimizin ![]() ![]() Allah’ım! Söylediklerimizi ![]() ![]() Hissettiklerimizi de en güzel şekilde ifade etmeyi nasip eyle Ya Rabbi! Allah’ım! Azdıran zenginlikten ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’ım! Bizlere ![]() ![]() ![]() ![]() Mutfağımızdaki tabak sayısı kadar ![]() Allah’ım! Sana kurban keserken ![]() ![]() Allah’ım! Kan kaybından ölmekten sana sığındığımız gibi ![]() ![]() Allah’ım! Cümlemize ![]() Amin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güzel Dualar -Güzel Dua SözleriYa Rabbi! Eğer imanıma bir şüphe girmiş ben de ondan tövbe etmemişsem ihlasla derim ki : Allah'tan başka yaratıcı yok ![]() ![]() ![]() Ya Rabbi! Eğer bilmeden Müslümanlığıma küfür karıştırmışsam ![]() ![]() ![]() ![]() Ya Rabbi! Eğer Allah'ı birlememe şirk girmişse ![]() ![]() ![]() ![]() Ya Rabbi! Eğer bilmeden seni tanımamda yanlışım varsa derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur ![]() ![]() ![]() Ya Rabbi! Eğer bilmeden amelime riya ve kendimi beğenme duyguları karışmışsa derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur ![]() ![]() ![]() Ya Rabbi! Eğer farkında olmadan kalbime küçük ve büyük günahların fitnesi girmişse derim ki: Allah bir ![]() ![]() ![]() Ya Rabbi! imanımı gönülden tazeleyerek ![]() ![]() ![]() ![]() Ey diri olan! Ey ebedi var olan! Ey izzet ve ikram sahibi olan! Ey gücün ![]() Halimi düzelt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ya Rabbi! Beni çok ibadet eden salihlerden ve şükreden zenginlerden eyle dini ve dünyevi bütün işlerimi düzene koy ![]() ![]() Ya Rabbi! ömrümün son zamanlarında ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|