![]() |
Demiraçma Köyü Kocaali Sakarya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Demiraçma Köyü Kocaali SakaryaDemiraçma Köyü Kocaali Bilgileri - Demiraçma Köyü Hakkında - Demiraçma Köyü Tanıtımı - Demiraçma Köyü Resimleri İlçe: KOCAALİ - İl: SAKARYA Köy Muhtarı: D ![]() Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (264) 822 81 25 Cep Telefonu: 0 (533) 252 82 96 Sakarya Bilgiler Nüfus 1500 (2007) Koordinatlar Posta Kodu 54800 Alan Kodu 0264 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Sakarya İlçe Kocaali Web Sitesi Demiraçma, Sakarya ilinin Kocaali ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi 1877-78 yılları arasında osmanlı imparatorluğu ve rusya arasında yaşanan, halk arasında bilinen adı ile 93 harbi sonrasında rus zülmünün artması nedeni ile bügünkü gürcistan devleti içerinde yer alan Acara özerk cumhuriyetinin batuma iline bağlı köylerden göç etmek sureti ile bugünkü Sakarya iline bağlı kocaali ilçesi sınırlarında yer alan DEMİRAÇMA köyüne muhacir olarak yerleşmişlerdir ![]() ![]() Kültür Köylü insanı müsafirperver güleryüzlü canayakındır ![]() ![]() Eğitim Köyün eğitim düzeyi oldukça yüksektir ![]() 4 ya da 5 tane üniversite öğrencisi çıkarmıştır ![]() Coğrafya Köy marmaranın doğusnda Sakarya ili Kocaali ilçesine bağlı ile 80 ilçeye 12 km uzaklıkta karedeniz ikliminin hüküm sürdüğü doğal güzelliklerin hakim olduğu kuzeyinde karadeniz doğusuna melen çayı olan şirin bir köydur İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 1500 2000 605 1997 729 Ekonomi Köyün ekonomisinin %90 fındıktır ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Yunus Şahin 2004 - Dursun Ali Dindaroğlu 1999 - Dursun Ali Dindaroğlu 1994 - Hasan Kılıçaslan 1989 - Hasan Kılıçaslan 1984 - Ahmet Bekar Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak sadece 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|