![]() |
Ocaklı Köyü Mustafakemalpaşa Bursa |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ocaklı Köyü Mustafakemalpaşa BursaOcaklı Köyü Mustafakemalpaşa Bilgileri - Ocaklı Köyü Hakkında - Ocaklı Köyü Tanıtımı - Ocaklı Köyü Resimleri İlçe: MUSTAFAKEMALPAŞA - İl: BURSA Köy Muhtarı: KEMAL AYDIN Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (224) 636 62 71 Cep Telefonu: 0 (536) 378 53 95 Bursa Bilgiler Nüfus 644 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 16500 Alan Kodu 0224 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Bursa İlçe Mustafakemalpaşa Web Sitesi Ocaklı, Bursa ilinin Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyün eski ismi MUDAMKÖY ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cumhuriyet dönemine gelindiğinde isimler değiştirilirken, köyün tepelerinde bulunan taş ocakları sebebiyle köye OCAKLI ismi verilmiştir ![]() Köyün geçim kaynağını tarım ve hayvancılık oluşturmaktadır ![]() ![]() ![]() Yönetim şekli muhtarlık olup, 2009 yılından buyana muhtarı Yusuf TOKLU'dur ![]() Bilgi girişi Vefa UĞUR tarafından yapılmıştır ![]() Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur ![]() Coğrafya Bursa iline 98 km, Mustafakemalpaşa ilçesine 13 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2009 735 2007 644 2000 500 1997 400 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Kemal AYDIN 1999 - Hasan ELGİN 1994 - Kemal AYDIN 1989 - Kemal AYDIN 1984 - Ömer YAĞIZ Genel Bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|