![]() |
Tüfekçikonak Köyü İnegöl Bursa |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüfekçikonak Köyü İnegöl BursaTüfekçikonak Köyü İnegöl Bursa Hakkında - Tüfekçikonak Köyü İnegöl Bursa Tanıtımı - Tüfekçikonak Köyü İnegöl Bursa Bilgileri - Tüfekçikonak Köyü İnegöl Bursa Resimleri İlçe: İNEGÖL - İl: BURSA Tarihi Köy;1878 harbi olarak bilinen 93 osmanlı Rus harbi sonrası Kafkas ve balkanlardan Anadoluya göçler olmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür Kafkaslardan Osmanlı topraklarına göç eden Müslüman Gürcü(???) toplumunun bir bölümü olan köy halkı, önceleri daha önce edindikleri kendilerine has gelenek-görerek ve adetlerinin gereklerini yaşamışlardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tüfekçikonak köyünün ilk Devlet memuru İstanbul - Fatih medreselerinde eğitim gören ve öğretmen olan Hacı Nuri Özbek olmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya Bursa iline 69 km, İnegöl ilçesine 24 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Köy Muhtarı: HÜSEYİN ORDU Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (224) 722 21 94 Cep Telefonu: 0 (535) 725 45 17 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000/329 1997/520 İle Uzaklığı:69 km İlçeye Uzaklığı:24 km Rakım: 495 m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Var / Faal Değil Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Yok Su Şebekesi Var Kanalizasyon Var Kaynak : Vikipedi , Özgür Ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|