![]() |
Hocaoğlu Köyü Ferizli Sakarya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hocaoğlu Köyü Ferizli SakaryaHocaoğlu Köyü Ferizli Bilgileri -Hocaoğlu Köyü Hakkında - Hocaoğlu Köyü Tanıtımı -Hocaoğlu Köyü Resimleri İlçe: FERİZLİ - İl: SAKARYA Köy Muhtarı: Mustafa ÖZ Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 8824251 Sakarya Bilgiler Nüfus 0 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 54110 Alan Kodu 0264 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Sakarya İlçe Ferizli Web Sitesi http: Hocaoğlu, Sakarya ilinin Ferizli ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi köyün tarihi bilgive öz geçmişi hakkında duyduğumuz rivayetlere göre kuruluşu hakkında bilgi olmamasına ramen isminin nerden geldiği hakkında bazı söylentiler var geçmiş dönemde yaşamış olan adı bilinmesede hocalık veya imamlık yapan bir zatı muhteremin oğlu buraya yerleşir ve burada buköy kurulur ve ismi hocaoğlu köyü olarak kalır vede böyle bilinir ayrıca bu köyün ileri gelen ağlarından ve seyit ağa diye anılan bu değerli büyük insan çok yardım sever biri olarak bilinir o dönemlerde köyümüzün meydanında yağlı güreşler düzenlenirmişti bu köy bir yerden bir yere geçiç düzergahı olduğundan çok misafir ağırlanırmişt babam çocukluk yıllarında bu olanları yaşayan biri olalarak hep bu eskileri ondan anlatmasını rica ederdim ve oda anlatırdı sanki bana masal gibi gelirdi hep o yıllarda olmak istemişimdir metin akarsu Kültür köyümüzün endeğerli yemeği biz manavlar olarak bizim düğün bayram ve eğlencelerde yaptığımız yemek keşkek,tir ![]() Coğrafya Sakarya iline 30 km, Ferizli ilçesine 11 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 0 1997 127 Altyapı bilgileri ptt acentesi yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|