Doğanlar Köyü Erdek Balıkesir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Doğanlar Köyü Erdek BalıkesirDoğanlar KÖyü Erdek Bilgileri - Doğanlar KÖyü Hakkında - Doğanlar KÖyü Tanıtımı -Doğanlar KÖyü Resimleri İlçe: ERDEK - İl: BALIKESİR Köy Muhtarı: RAMİZ GOLAGAN Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (266) 842 11 57 Cep Telefonu: 0 (532) 443 09 67 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000/265 1997/309 İle Uzaklığı: 135 km İlçeye Uzaklığı: 25 km Rakım: 12 m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Yok Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Yok Su Şebekesi Var Kanalizasyon Va Doğanlar, Erdek Vikipedi, özgür ansiklopedi Git ve: kullan, ara Flag of Turkey svg Doğanlar, TürkiyeBalıkesir Balıkesir Bilgiler Koordinatlar Posta Kodu 10200 Alan Kodu 0266 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Balıkesir İlçe Erdek Web Sitesi Doğanlar, Balıkesir ilinin Erdek ilçesine bağlı bir köydür ![]() Balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı köyün eski adı "Dragonda"dır Eskiden Rumların yaşadığı köy şuanki köyün olduğu deniz kıyısında değil koyun iç kısımlarında dağın dibindedir![]() Genelikle "Pomak" ağırlıklı olan köy halkının başlıca geçim kaynağı kırmızı soğan ve balıkçılıktır ![]() Coğrafya Balıkesir iline km, Erdek ilçesine km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, ılıman Marmara ikliminin genel etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Köyün nüfusunu 1924 Lozan mübadelesiyle Selanik'in Karacaova bölgesinin Tresino köyünden gelen Pomaklar oluşturur ![]() Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır ![]() Muhtarlık Doğanlar'nın, köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Altyapı bilgileri Köydeilköğretim okulu var ve taşımalı eğitim sisteminden yararlanılmaktadır Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|
|
|