Yusufçamı Köyü Sındırgı Balıkesir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yusufçamı Köyü Sındırgı BalıkesirYusufçamı Köyü Sındırgı Bilgileri - Yusufçamı Köyü Hakkında - Yusufçamı Köyü Tanıtımı - Yusufçamı Köyü Resimleri İlçe: SINDIRGI - İl: BALIKESİR Köy Muhtarı: ERDOĞAN GÖKÇE Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (266) 548 62 30 Cep Telefonu: 0 (536) 372 38 60 Balıkesir Bilgiler Nüfus 692 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 10330 Alan Kodu 0266 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Balıkesir İlçe Sındırgı Web Sitesi Yusufçamı, Balıkesir ilinin Sındırgı ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Eski adı Nara olan köy eski bir tarihe sahiptir Köy çevresinde eski mezarlıklar bulunmaktadır Kurtuluş Savaşında Yunan işgaline uğramış çetelerin ve köy halkının gayretleri ile işgalden kurtulmuştur![]() Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri höşmerim tatlısı,keşkek ve bazı yiyecekler vardır Coğrafya Balıkesir iline 67 km, Sındırgı ilçesine 8 km uzaklıktadır İzmir-Kütahya yolu üzerindedir Bu yüzden köye ulaşım diğer köylere göre daha rahattır![]() İklim Köyün iklimi, Marmara Ilıman iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 698 2000 692 1997 674 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Tarım ürünlerinden ağırlıklı olarak tütüncülük yapılır, asıl geçim kaynağı tütündür Hayvancılık çok fazla profesyonel olmamakla birlikte küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık yapılmaktadır![]() Son zamanlarda tütün fiyatlarının düşük olması ve üretim kotasından dolayı halk diğer gelir kaynaklarına da yönelmiştir Domates ve buğday Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|
|
|