05-02-2008
|
|
gülgüzeli
|
''Seninleyim''...
"seninleyim " olsun isterdim son cümlem  ama sensizliğe yattım bu gece sensizleğe,derin bir sessizliğe uyandım bu sabah eve terkedilmişliğin kokusu sinmiş camları da açık birakmıştım ama  geçmemiş kokun  
kapıyı da aralık bırakmıştım belki döner gelirsin diye belki dayanamazsın yine  
aslında uyumadım hiç gece gelirsen beni uyurken seyretmeyi seversin diye öyle yaptım sensiz geçen ilk gecemde uyumadım kendimi kandırdım sanki bilerek terketmişsin gibi beni,dönersin diye bekledim gökler ağladı böyle sefil,böyle büyük,böyle masumca ortada kalışıma  
"Caddeler karanlık caddeler ıpıslak
Yalnız geçen ilk gecemde gökler ağlıyor
Gözlerim kızarmış gözlerim şişkin
Sensiz geçen ilk gecemde gökler ağlıyor"
hiçbirşeye gitmedi elim ardından  kalan bir kaç parça eşyanı toplamaya gitmedi  dağınıklığın var hala odada toplamazsam,hiç gitmemiş gibi olacaktın sanki o an orda kalırsam zaman gittiğin yerde duracaktı sanki  sanki bir adım daha uzaklaşmayacaktım senden  sanki azrail hiç çıkmayacaktı evden sanki beni de alıp öyle gidecekti  
"Birileri birşeyler söylesin
Şu vefasız insanlara
Nasıl nasıl nasıl 
Nasıl katlanırım?  "
ama rahat bırakmadı beni zaman  kapıcı geldi ekmek istiyormuyum diye  onsuz nasıl yaşarım,onsuz nasıl nefes alırım ne ekmeği ne suyu diyemedim !çöp var mı diye sordu benden ala çöp mü var,benden ala enkaz mı var ,al beni at şehrin en uçsuz bucaksız köşesine diyemedim !kimselere diyemedim  yokluğun ne denli büyük,yokluğunu küçücük içime sığdırmak ne denli zor diyemedim  
"Senin boşluğun büyük
Yapayalnız bu dünyada
Nasıl nasıl nasıl 
Nasıl yaşarım? "
artık siyah da kar etmiyor matemime  suskunluğum da yetmiyor susuyorum  nasıl katlanılır bilmiyorum susuyorum 
harflerimi göğe saldım ölümün arkasından hangi cümleyi kurarsam kurayım,yine sensizliğe çıkacak yollarım  
alıntı