![]() |
Dargeçit Suçatı Köyü - Dargeçit Suçatı Köyü Hakkında Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dargeçit Suçatı Köyü - Dargeçit Suçatı Köyü Hakkında BilgiDargeçit Suçatı Köyü - Dargeçit Suçatı Köyü Hakkında Bilgi Suçatı, Dargeçit Suçatı, Mardin ilinin Dargeçit ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köy adini yamacinda kuruldugu dagin ve cok yasli olan bittim agacindan alir asíl adì kürtce yüksek tepe anlamında "Gir" ve bittim ağacı olan "Bén" kelimelerinden oluşan GİRBEN'dir ama zamanla insanlar tarafından kullanıldıkça kerben olarak degismistir ![]() Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur ![]() Coğrafya Mardin iline 117 km, Dargeçit ilçesine 12 km uzaklıktadır ![]() İklim Suçatı Genellikle Yazları Çok Sıcak Ve Kışları Soğuktur ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 525 1997 521 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 -HÜSEYİN SEYHAN 2004 -MEHMET İHSAN BAŞ 1999 -HALİL MÜMİN 1994 - İSMAİL MÜMİN 1989 - İSMAİL MÜMİN 1984 - İSMAİL MÜMİN Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bilgiler değişmişse sizler bu konu başlığı altında cevap yazarsanız en kısa süre içinde düzeltilecektir ![]() Ayrıca Suçatı Köyü hakkında yazı resim veya yayınlanmasını istediğiniz konuları bu başlık altında cevap olarak yazarsanız size yardımcı oluruz ![]() Kaynak:Vikipedi, özgür ansiklopedi |
![]() |
![]() |
|