![]() |
Borukkuyu Köyü Hakkında Bilgi Altınekin Konya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Borukkuyu Köyü Hakkında Bilgi Altınekin KonyaAltınekin Borukkuyu Köyü - Borukkuyu Köyü Hakkında - Borukkuyu Köyü Resimleri - Borukkuyu Köyü Tanıtım BORUKKUYU KÖYÜ: Köyün Adı Borukkuyu Geçim Kaynağı Tarım ve Hayvancılık Nüfusu 105 KADIN 97 ERKEK 202 TOPLAM Borukkuyu Köyü ;İlçemizin Güneydoğusunda yer almakta olup nüfusu adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre 202 kişidir ![]() ![]() ![]() İlçe genelinde daha çok zengin ve verimli topraklara sahip olan yörede genellikle baharlık bitkiler (fasülye,kavun,ayçiçeği,pancar ,zeytin) yetiştiriciliği yapılmaktadır ![]() Köyde içme suyu,camii,okul,köy konağı,sağlık evi ve 10 dekarlık köy koruluğu bulunmaktadır ![]() Bunun dışında hayvancılık ( küçükbaş ve büyükbaş ) ve tahıl yetiştiriciliği de yapılmaktadır ![]() Köyün İlçeye olan uzaklığı,27 km olup yolu İlçe merkezine kadar asfalttır ![]() ![]() Köyümüzde eğitim gören öğrencilerimiz öğrenci sayısının yetersiz olması nedeniyle "Taşımalı Eğitim Kapsamında" Altınekin Merkez İlköğretim Okulunda eğitim görmektedirler ![]() ![]() ![]() Borukkuyu Köyüne Ait Resim ve bilgileri Bu başlık altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|