Başörtü’m… |
|
|
#1 |
|
gülgüzeli
|
Başörtü’m…![]() ![]() Şimdi elimde kalem, kağıt koca bir devrilişin özetini yazıyorum![]() Sevda yarasından değil bu kanayışım ![]() Bir hastane penceresinden kendi yanlışlarıma sesleniyorum ![]() Ben daha doğmadan ne umutlara bağlandı ailem ![]() Doğduğumda sevindiler, İsmimi koydular,emekleyişimi izlediler,ilk defa anne deyişime hayran oldular,yürüyorum diye sevindiler, dört tekerlekli bisikleti kullanmayı sevemeyip , 18 viteste ellerimi bırakarak sürüşüme kızdılar, çarpım tablosunu ezberleyişimle övündüler, her yıl karnemin pekiyi oluşuyla gurur duydular, saçlarımı örebiliyor olmamla mutlu oldular ![]() Hep 'Benim kızım avukat olacak ' dediler![]() İlk senemde kazanamayınca hayal kırıklığına uğrattım herkesi ![]() İkinci deneyişimde kazanınca,beni, tebriklere boğdu hepsi ![]() Ne zaman başörtülü olmayı düşünsem , Okul bitince kapanırım dedim her defasında ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her istediğim oldu anne , oldu ama ben hiç hayırlısını istememişim ![]() yaşantılarımın hiçbiri bana mutluluk getirmedi ![]() çünkü ben ne hayırlısını istedim ne de yaşadıklarım için şükretmeyi bildim ![]() ![]() ![]() ![]() Her defasında erteledim başörtülü olmamı ![]() ![]() hep sonraya attım önce yapmam gerekenleri ![]() ![]() Şimdi o sonradayım ama yapabileceğim şeyler için çok geç ![]() Sanki ne kadar yaşayacağımı biliyormuş gibi sonra yaparım diye kandırdım kendimi ![]() ![]() Vaktim varken Allah rızası için hiçbir şey yapmadım Dünyevi işlerle boğuştum hergün![]() Üzüntüm sadece tesettüre giremeyişimden değil ; namazlarımı aksatışımı kendime bile söylemekten utanıyorum ![]() Hastalanınca farkına vardım , sandığım kadar çok yaşayamayacağımın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eskiden,ben, emeklerken yürüyüşüme sevinen annem, bak şimdi koşuyorum ![]() ![]() ![]() koşar adım yürüyorum biçareliğe doğru ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rabbim'in rahmetine ,affediciliğine sığınıyorum ![]() ![]() ![]() Af diliyorum , tövbe ediyorum ![]() ---Nur Suresi 24/31 ' Görünenlerin dışında zinetlerini göstermesinler, başörtülerini yakalarının üzerine salsınlar ' ---Benim gibilere sesleniyorum ![]() Eğer örtünmenin farz olduğunu biliyor ve kapanmayı düşünüyorsanız, Ertelemeyin sakın ![]() Çünkü hangimiz biliyoruz ne kadar yaşayacağımızı? Vaktiniz varken elinizden geleni yapın ![]() Ve en önemlisi yaptığınız her şey Allah rızası için yapılmış olsun ![]() Yarın çok geç olabilir unutmayın ![]() Selametle… __________________ alıntı
|
|
#2 |
|
VANDETTA
|
Cevap : Başörtü’m…Başörtüsü takmak istese ne olacakki millet; ![]() Anlatmak istediğiniz farzların ertelenmeden yerine getirilmesi,lakin insanoğlundaki bu rehavet sürdüğü sürece iman ettiğimiz ahirette yaşayacağımız hüsran,hiçbirşeye benzemiyecek saolun ![]() ![]()
|
|