Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > İç Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ankara, bala, bilgileri, ilköğretim, okulu, tınaztepe

Tınaztepe İlköğretim Okulu Bilgileri Bala Ankara

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tınaztepe İlköğretim Okulu Bilgileri Bala Ankara

Ankara'daki İlköğretim Okulları Hakkında - Tınaztepe İlköğretim Okulu Tanıtımı - Ankara Bala'daki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Tınaztepe İlköğretim Okulu Resimleri - Tınaztepe İlköğretim Okulu Hakkında

TARİHÇE VE GENEL BİLGİ

Bala ilçesi halkı yaklaşık bundan 130 yıl önce Karaali köyünden ikamet etmekteydiler o zamanlar yerleşim yerleri sazlık bataklık olduğundan halkın yaşamını etkilemiş, sıtma hastalığından çok sayıda insan ölmüştür Halk yerleşim merkezi olarak "Balâ"yı seçmiş ve buraya yerleşmiştir Balâ kelimesinin sözlük anlamı, "yüksek" manasındadır

Okulumuz 1933 yılında ilk defa eğitim-öğretime aynı bahçe içerisinde açılmıştır
Okulun yerinin halk tarafından Tınaztepe denilen tepenin yamacında olması sebebiyle okula da isim olarak "Tınaztepe İlkokulu" denilmiştir

Okulumuzun kuruluş amacı; ilköğrenim çağındaki çocukları ilköğrenimlerini tamamlayarak orta öğretime ve meslek alanlarına hazırlamak,
Türk vatandaşlarını okur yazar kılmak, cehaletten kurtarmak ilmin ışığında aydınlık yarınlara taşımaktır

Okulumuz normal öğretim yapmaktadır

Okulumuz 3 pafta nolu, 42 ada nolu, 46 parsel nolu ve 4900 m² alanı olan bir bahçe içerisinde 300 m² alan üzerine iki katlı olarak yapılmıştır
Bahçe kenarları duvarlarla çevrilidir Bahçenin içerisinde çam ağacı, kavak ağacı, mazı ağacı ve dışbudak ağaçları dikilmiştir
Ön tarafta bulunan tören alanı ilçe belediyesi tarafından asfaltlanmıştır

Okulumuza derslik sayısının yetersiz olmasından dolayı Ek Bina yapılmıştır

Yapılan Ek Bina 2008-2009 Eğitim Öğretim Yılında hizmete girmiştir

Okulumuz ilçe merkezinde yer almaktadır Okulumuzun Ankara il merkezine uzaklığı 70 Km dir

Okulumuzda her sınıftan 1 şube bulunmaktadır

2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle okulumuzda öğrenim gören öğrenci sayısı 208 dir

Okulumuzda 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 5 Sınıf Öğretmeni, 4 Branş Öğretmeni ve 2 Yardımcı Personel bulunmaktadır

VİZYONUMUZ

Türk Milli Eğitiminin amaçları ışığında; dünü, bugünü ve geleceği bütünleştirerek, erdemli insan olmanın idealini ve değişimini yaşayacak özgün, etkili ve nitelikli bir okul toplumu oluşturmaktır

Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda:
Doğru, Dürüst, Çağdaş, Araştırmacı

Özgüvenini kazanmış

Güzel ülkemizi;

Hakkettiği yere getirmek için, Sürekli çalışan,

Bireyler yetiştirmektir

MİSYONUMUZ

Biz, bütün öğrencilerimize,bilgiye ulaşmayı öğretmek,
öğrencilerimizi herşeyi sorgulayan, yapıcı, yaratıcı ve bilimsel düşünen,
haklarını bilen ve arayabilen bireyler olarak yetiştirmek ve onlara,
hızla gelişen ve değişen dünyayı anlayabilmeleri ve uyum sağlamaları için
gerekli bilgi ve becerilerle donatmak için varız

Tınaztepe İlköğretim Okulu Ankara Bala İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Tınaztepe İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Tınaztepe İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Tınaztepe İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Tınaztepe İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: TINAZTEPE İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: KARTALTEPE MAHKIRŞEHİR CAD NO : 55 BALA/ANKARA

Telefon Numarası: 3128761009

Faks Numarası: 3128761009

E-mail Adresi:354831@mebk12tr

Web Adresi:Tınaztepe İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com