![]() |
Damızlık Köyü Hakkında Bilgi Sarız Kayseri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Damızlık Köyü Hakkında Bilgi Sarız Kayseridamızlık köyü bilgileri - damızlık köyü resimleri - damızlık köyü tanıtım Damızlık, Kayseri ilinin Sarız ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyün adının konması hakkında bir rivayet vardır: Buraya yerleşen ilk köylülerden bir kadın, sütü mayalayıp yoğut yapmak için buranın pınarından su kullanarak yoğurt mayalamış ve yoğurt tutmuştur ![]() ![]() ![]() Köy halkı, Oğuzlar'ın Avşar boyundandır ![]() ![]() Kültür mert delikanlı yardım sever misafir perverdirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 ![]() 12 ![]() 13 ![]() * Bezdirme * guymak 1 ![]() Coğrafya Kayseri iline 157 Km ![]() ![]() ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, karasal iklimin etki alanı içerisindedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2009 750 2007 752 2000 727 1997 378 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı olup otlak ve meraları çok geniş olmasına rağmen hayvancılık pek gelişmemeştir ![]() Köy kalkı; Eylül, Ekim ve Kasım aylarında şeker pancarı işinde çalışmak üzere Yahyalı, Kayseri ve Yozgat ilinin çeşitli ilçelerine giderler ![]() sumu varki tarım yapıynuz Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009- Veli KAYGISIZ 2004- Hüseyin Ekinci 1999- Nezir Satılmış 1994- Hanifi Duran 1989- Hanifi Duran 1984-Hanifi duran Altyapı bilgileri Köyde 8 yıllık bir ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|