![]() |
Karpınar Köyü Hakkında Bilgi Sarıoğlan Kayseri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karpınar Köyü Hakkında Bilgi Sarıoğlan KayseriKayseri İli Köyleri -Karpınar Köyü Sarıoğlan- Karpınar KöyüHakkında Bilgiler -Karpınar Köyü Resimleri Kayseri Bilgiler Nüfus 42 (2007) Koordinatlar Posta Kodu 38840 Alan Kodu 0352 Yönetim Coğrafi Bölge İç Anadolu Bölgesi İl Kayseri İlçe Sarıoğlan Karpınar, Kayseri ilinin Sarıoğlan ilçesine bağlı bir köydür ![]() flaş Haber flaş Haber Karpinar Köyünden tarihi bir adım, 04 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karpinar ![]() Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur ![]() Coğrafya Kayseri iline 84 km, Sarıoğlan ilçesine 24 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 42 2000 76 1997 98 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Mehmet Kaya 1999 - 1994 - 1989 - 1984 - Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|