![]() |
Alamescit Köyü Hakkında Bilgi Pınarbaşı Kayseri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alamescit Köyü Hakkında Bilgi Pınarbaşı Kayserialamescit köyü tanıtım - alamescit köyü bilgileri - alamescit köyü tanıtım Alamescit, Kayseri ilinin Pınarbaşı ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köy arazisi Uzunyayla platosu içerisinde yer almakta olup"1864 Büyük Sürgün"ü sonucunda Osmanlı topraklarına göçetmek zorunda kalan Kafkas muhacirlerinin yerleştirildiği alanlardan biridir ![]() ![]() Kültür Köyde temel kültürel yapının kaynağı, Çerkes örf ve adetlerinin uygulaması olan "Xabze"dir ![]() Coğrafya Kayseri iline 125 km, Pınarbaşı ilçesine 25 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 4 2000 25 1997 25 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - 1999 - 1994 - 1989 - 1984 - Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|