![]() |
İç Anadolu Bölgesinde Söylenen Türküler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İç Anadolu Bölgesinde Söylenen Türkülerİç anadolu türküleri,İç anadolu türküleri nelerdir Derdimden Ölüyom Ben Derdimden ölüyom ben yana yana Her zaman senin derdin bak hale Bağlanmışım özüm ile canana Kanadım kolumu kırdı bak hale Razıydım dayak sille köteğe Hastalandım düşürdüler yatağa Kalkmak istedikçe battım batağa Felek bana yine vurdu bak hale Elalem yaşıyo zevkli neşeli Gulfani'yim karlı dağlar aşalı Perişanım gurbet ele düşeli Viran olmuş eli yurdu bak hale Yabandan Gel Yabandan gel kara gözlüm yabandan Güzelim bir danem sevdiğim haydi Aldım haberini de garip çobandan Sevdiğim bi danem yeri Amman yeri yeri Kostak yeri yeri Çapraz yeri yeri Yeri yeri yeri Kız pınar başına yatmış uyumuş Güzelim sevdiğim bir danem gel gel Ela gözlerini de uyku bürümüş Sevdiğim bi danem yeri Amman yeri yeri Kostak yeri yeri Çapraz yeri yeri Yeri yeri yeri Kız pınar başında desti doldurur Güzelim bir danem sevdiğim haydi Destinin kulpuna da şahin kondurur Sevdiğim bi danem yeri Amman yeri yeri Kostak yeri yeri Çapraz yeri yeri Yeri yeri yeri |
![]() |
![]() |
![]() |
İç Anadolu Bölgesinde Söylenen Türküler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İç Anadolu Bölgesinde Söylenen TürkülerÇamlığın Başında Tüter Bir Tütün (ZİYA'NIN TÜRKÜSÜ) - Yozgat yöresi (Fikriye'nin Söylediği Şekliyle) Çamlığın başında tüter bir tütün; Acı gormiyenin yürüğü bütün Ziya'nın atını pazara tutun Gelen geçen Ziyam ölmüş desinler ![]() At üstünde guşlar gibi dönen yar, Gendi gidip ehbabları yanan yar ![]() Benim yarim yaylalarda oturur Ak elini soğuk suya batırır Demedim mi yarim ben sana Çok muhabbet tez ayrılık getirir ![]() At üstünde guşlar gibi dönen yar, Gendi gidip ehbabları yanan yar ![]() Ham meyveyi koparttılar dalından Ayırdılar beni nalı yerimden Demedimmi nazlı yarim ben sana Çok muhabbet tez ayrılık getirir ![]() At üstünde guşlar gibi dönen yar, Gendi gidip ehbabları yanan yar ![]() |
![]() |
![]() |
|