Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > İç Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayrıtepe, bilgi, hakkında, konya, köyü, yunak

Ayrıtepe Köyü Hakkında Bilgi Yunak Konya

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ayrıtepe Köyü Hakkında Bilgi Yunak Konya

Yunak Ayrıtepe Köyü - Ayrıtepe Köyü Hakkında Bilgiler - Ayrıtepe Köyü Resimleri

İlçe: YUNAK

İl: KONYA

Köy Muhtarı: BAYRAM KILINÇ

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon:
0 (332) 858 84 81

Cep Telefonu:
0 (535) 672 98 43

Demografik Bilgiler:

Nüfusu:

2000
163

1997
120

İle Uzaklığı:
179 km

İlçeye Uzaklığı:
19 km

Rakım:
1050 m

Tarihi

1880 yılında Antalya'dan göç eden yörükler tarafından kurulmuştur Daha önce Afyon'un Sultandağı ilçesine bağlı iken daha sonra ilçemize bağlanmıştır

Köy, dört ayrı tepenin meydana getirdiği bir çukurda kurulmuştur Bundan dolayı da köy Ayrıtepe olarak isimlendirilmiştir

Kültür

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi eklenebilir köyün yerel yemekleri: Topalak, Topça, Bulgur pilavı, Yağlıufak, Yufka ekmek, gözleme, Kavurga,Tarhana ve papara(acılı kuş etli) gelmektedir

Muhtarlık

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2004 - Bayram Kılınç
1999 - İsmail Özkan
1994 - İsmail Özkan
1989 - İsmail Özkan
1984 - Veli Korkmaz

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu yoktur Taşımalı Eğitim Yapılıyor Köyün içme suyu şebekesi vardır Kanalizasyon şebekesi yoktur PTT şubesi yoktur PTT acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com