Halvane (Cerkez) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Halvane (Cerkez)1 adet yumurta 3 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 pk yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker Alabildiği kadar un Yapılışı: Bir kaba yumurta akı ılık süt tuz şeker ve yaşmayayı alıyoruz Elimizle mayayı süte yediriyoruz Ardında alabildiği ladar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz Hamur kabarana kadar (30 dk)üstü kapalı olarak bekletiyoruz Kabaran hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayırıp saç örgüsü şeklini veriyoruz Üzerlerine yumurta ve isteğe göre susam sürüyoruz Yağladığımız fırın tepsisine dizip 250 derece fırında üzerleri kızaran kadar pişiriyoruz![]() |
|
|
|