Mercimekli Kabak (İçel) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mercimekli Kabak (İçel)1 su bardağı yeşil mercimek 5 kabak 2 orta boy soğan 1 5 su bardağı su 2 çorba kaşığı domates salçası Yarım kahve fincanı zeytinyağı 4 diş sarımsak 3-4 çorba kaşığı limon suyu Tuz Yapilisi: 1 Mercimeği akşamdan ıslatın Yıkayıp süzün Soğanları soyup küp küp doğrayın Kabakları temizleyip iri küpler halinde doğrayın 2 Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun Salçayı ekleyip karıştırın Mercimek ve suyu ilave edip kaynamaya bırakın Su kaynayınca kabakları ekleyip 30 dakika pişirin Tuz serpip karıştırın 3 Sarımsakları soyup ezin Limon suyu ve sarımsağı bir kapta karıştırıp yemeğe ilave edin Tencereyi ocaktan alıp servis yapın![]() |
|
|
|