Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çiğköftesi, meshur, urfamızın, yumurtalı

Urfamızın Meshur Yumurtalı Çiğköftesi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Urfamızın Meshur Yumurtalı Çiğköftesi



urfalılar alemdir bir bakmışsınız gecenin bir vakti ya da günün bir vakti, hiç fark etmez, canları 'durduk yerde' bir yiyecek çekmiş ne yaparlar sizce?

ne yapacaklar? bizim yaptığımızı yaparlar yani canları ne çekmişse hemen sofralarında isterler

bizim de canımız 'durduk yerde' kifte çekince acı çekince frenksuyu (salça) çekince yeşillikler gözlerimizin önünde uçuşunca, ayranı bardakta hayal edince, hemen hanedeki malzemeyi gözden geçirdik

çikifte için et lazım, 'yok!'' en önemlisi insan lazım o zaten hepten yok tek başınayız!

valla 'gerçek' bir urfalı'ya bunlar engel olamaz biz de kendimizi 'gerçek' urfalı saydığımızdan olamadı tabii ve kalktık bir çırpıda bir can hafifliğiyle kendimize YUMURTALI KİFTE yaptık

bu YUMURTALI kifte, insanın tek başına yiyebileceği daha doğrusu nefsini köreltebileceği bir yiyecek olduğundan, böyle bizim gibi yalnız başına canı kifte çekenlere birebirdir

yaparsın; baktın gözünün açlığından biraz fazla olmuş, bulguru fazla kaçırmışsın; gönlünden artanı konuya komşuya verirsin (ki biz öyle yaptık)

gerçi vakitli vakitsiz konu komşudan gelen kifte, bir urfalıyı dehşetli sevindirir ama şimdi urfalıyı nereden bulacaksın? o konuda da 'mış gibi' yaptık! komşunun sevincini bir urfalı sevinci saydık!


malzeme


- 150 gr ince köftelik bulgur

- iki yemek kaşığı isot

- bir tatlı kaşığı salça

- iki taze soğan,

- bir demet maydanozun üçte biri

- iki çimdik tuz

- iki yemek kaşığı sıvı yağ

- Ve bol yeşillik (marul, taze nane hele ki turp olsa yanında)

-2YUMURTA

hazırlanışı


- bulguru, isotu, salçayı ve tuzu kifte leğenine alın ya da bir geniş tepsiye leğen ya da tepsi yoksa dert etmeyin geniş plastik bir kap da olur

- şimdi az su alarak (ılık) bulguru malzemeyle karıştırıp, kifteyi yoğurmaya başlayın

- eğer kiftenin çabuk ve kolay olmasını istiyorsanız, üstüne az biraz sıcak su (yarım avuç) çekin, beklesin

- siz bu arada soğan maydanozu ince ince kıyın bir kenarda dursun

- bulgura bir kez daha bakın ve az biraz sıcak su daha ekleyin

- o ıslanırken siz ayran yapın

- soğan, maydanozu katın bulgura

- yağı ısıtın tavada ve ÇIRPILMIS YUMURTAYI KIRIN en son onu ekleyin kifteye ki yağlı kifte olsun!

- güzelce karıştırın malzemeyi tatlar birbirine karışsın


yağlı kifte hazır! mutlaka yeşillikle yiyin yani marul, olmadı kıvırcık, taze nane, pirpirim (bulursanız ki daha var saksılarda), sögüş domates ve salatalık ve tabii ki içecek olarak ayran


sağlıkla

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.