![]() |
**Telefondaki Arkadaş** |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() **Telefondaki Arkadaş**Telefondaki Arkadaş Numarayı çevirirken, nasıl oldu bilmiyorum ama çevirdiğim numaranın yanlış olduğunu bilmeme karşın telefonu kapatmadan hattın öteki ucundan yanıt verilmesini bekledim ![]() Yaşlı bir adam aksi bir ses tonuyla yanıt verdi ![]() "Yanlış numara!" dedi ve telefonu yüzüme kapattı ![]() Canım sıkkın, aynı numarayı bir daha çevirdim ![]() Aynı ses "Size yanlış dedim!" dedi ve yine telefonu yüzüme kapattı ![]() biliyordu? Bir polis çevresinde olan bitene karşı her zaman ilgili olmak konusunda eğitim görür ![]() Hiç düşünmeden aynı numarayı üçüncü kez çevirdim ![]() "Yeter artık" dedi adam ![]() "Evet" dedim ![]() numarayı çevirdiğimi nereden biliyorsunuz?" "Bunu da sen bul!" diyerek telefonu tekrar yüzüme kapattı ![]() ![]() Sonra büyük bir kararlılıkla adamı bir daha aradım ![]() "Buldun mu?" dedi ![]() "Aklıma bir tek şey geliyor ![]() ![]() ![]() ![]() "Tamam buldun!" dedi ve telefonu dördüncü kez yüzüme kapattı ![]() adamı bu kez ![]() "Şimdi ne istiyorsun?" diye sordu ![]() "Yalnızca ![]() ![]() ![]() ![]() "Merhaba mı?" diye sordu adam şaşkınlığını gizleyemeden ![]() "Ne bileyim ![]() dedim ![]() ![]() ![]() Sonunda başarmıştım ![]() ![]() Kendimi tanıttıktan sonra, ona kim olduğunu sordum ![]() Adını söyledikten sonra, " ![]() ![]() ![]() ![]() son yirmi yıldır bir günde telefonla bu kadar yanlışlıkla olsa da!" dedi ve gülmeye başladık ![]() Yaklaşık on dakika sohbet ettik ![]() arkadaşı vardı ![]() ![]() görevlisi olarak çalıştığı günlere ilişkin anılarından söz ederken sesi çok içten geliyordu ![]() arama konusunda izin istedim ![]() "Neden böyle bir şey yapmak istiyorsun?" diye sorarken şaşkınlığını saklayamıyordu ![]() "Ne bileyim ![]() arkadaşları gibi ![]() Tereddüt etti ![]() sakıncası yok"dedi ![]() ![]() Ertesi gün ve sonraki günlerde onu yeniden aradım ![]() tatlıydı ![]() öteki tarihi olaylardan söz etti ![]() Ona evimin ve ofisimin telefon numaralarını verdim ![]() O da beniarayabilecekti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yalnız ve yaşlı bir adama iyilik yapmak değildi amacım yalnızca ![]() benim yaşamımda da büyük bir boşluk vardı ![]() bakıcı ailelerin yanında büyümüştüm, hiç babam olmamıştı ![]() Zamanla onu baba gibi görmeye başladım ![]() üniversitedeki derslerimden söz ediyordum ![]() psikolojik danışmanım rolünü üstlenmişti ![]() biriyle aramdaki anlaşmazlıktan söz ederken, yeni arkadaşıma "Onunla aramdaki bu sorunu bir an önce çözmem gerekiyor" dedim ![]() "Acelen ne?" diye uyardı beni ![]() biraz yatışsın ![]() şeyin ilacı olduğunu anlıyorsun ![]() o zaman konuş onunla ![]() "Biliyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() oğlumla konuşuyormuşum gibi konuşuyorum ![]() ailem ve çocuklarım olmasını istedim ![]() olduğunu anlayamayacak denli gençsin ![]() Hayır değildim ![]() istemiştim ![]() ![]() zamandır yüreğimde taşıdığım acıyı daha fazla taşıyamamaktan korktum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() olduğunu söyledi ![]() Kendi ellerimle hemen çok büyük bir doğum günü kartı hazırladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() imzalamalarını istedim ![]() ![]() Bundan çok hoşlanacağından emindim ![]() telefonda sohbet ediyorduk, artık yüz yüze gelmemizin zamanı gelmişti ![]() karar verdim ![]() ![]() Sürpriz yapmak istiyordum ![]() buldum ve oturduğu apartmana gidip, arabamı sokağının başına park ettim ![]() ayırıyordu ![]() postacı doğru yerde olduğumu işaret etti başıyla ![]() heyecanla çarpıyordu ![]() kimyasal yaklaşım, yüz yüze de kurulacak mıydı? İçimden bir kuşku duygusu gelip geçti ![]() reddettiği gibi o da reddecekti ![]() ![]() gelmeyince daha hızlı çaldım ![]() kaldırıp bana baktı ![]() ![]() "Evet" dedim ![]() ![]() "Telefonu yanıtlaması ne denli uzun sürüyorsa, kapıyı açması da ![]() ![]() ![]() ![]() "Hayır, arkadaşıyım yalnızca ![]() "Çok üzgünüm" dedi üzgün bir sesle ![]() ![]() "Öldü mü?" dedim ![]() Şaşkınlık içindeydim, inanamıyordum bir türlü duyduklarıma ![]() Sonra kendimi toparladım, postacıya teşekkür ettim ve dışarıya çıktım ![]() Arabaya doğru yürürken gözlerim yaşlarla doluydu ![]() Yaşamlarımızdaki güzelliklerin ayırdına varmak kimi zaman ani ve beklenmedik bir olayla olanaklıdır ![]() Şimdi yaşamımda ilk kez, birbirimize ne denli yakın olduğumuzu anladım ![]() bir dahaki sefere kendime yakın bir arkadaşı çok daha kolay bulacaktım ![]() bedenimi ![]() ![]() "Yanlış numara!" Sonra kendisini neden bir daha aramak istediğimisorması geldi aklıma ![]() benim için önemlisin" dedim ![]() "Çünkü ben senin arkadaşınım ![]() Açılmamış doğum günü kartını arabamın arka koltuğuna koydum ve direksiyona geçtim ![]() arkama döndüm bu kez fısıldadım: "Ben yanlış numara çevirmedim ![]() ![]() Jennings Michael Burc |
![]() |
![]() |
|