Kaptan Bravo |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaptan BravoGünün birinde acik denizlerde yol alirken, gözcü seslenmis diregin tepesinden, "heyyoooo, uzakta bir korsan gemisi göründüüüüü ![]() ![]() ![]() " Bunun üzerine tüm mürettebat dehset icinde saga sola kosusturmaya baslamis Kaptan Bravo sakin bir sesle yardimcisina seslenmis,"bana kirmizi gömlegimi getirin "Yardimci derhal kaptanin kirmizi gömlegini getirmis ![]() ![]() Bravo gömlegi giyerken adamlarini savas düzenine sokmus ve korsanlari yenmis![]() ![]() ![]() Daha sonra, gözcü bu kez bir degil, iki korsan gemisini tespit etmis uzaklarda ![]() ![]() ![]() Kaptan Bravo bu kez de kirmizi gömlegini istemis ve yine korsanlari duman etmis O aksam, bütün mürettebat güvertede oturmus, o günkü zaferi konusurken, adamlardan biri kaptana sormus:"Kaptanim, niye savastan önce kirmizi gömleginizi istiyorsunuz, cok merak ettik de, bagislayin sormakla bir kusur ediyorsam ![]() ![]() "Bravo soruyu cevaplamis: "Sundan istiyorum evladim ![]() ![]() Eger saldiri sirasinda yaralanirsam kirmizi gömlek akan kanimi belli etmez, böylelikle siz de korkusuzca düsmanlarimiza direnmeyi sürdürürsünüz![]() "Ortaligi bir sessizlik kaplamis, sadece denizin sipirtisi ve rüzgarin yelkenlere dokunusu duyuluyormus ![]() ![]() Adamlarin yürekleri kaptanlarinin cesaretine duyduklari hayranlikla güm be de güm atiyormus![]() ![]() ![]() Safak sökerken gözcü bu kez bir degil, iki degil, ama tam ON korsan gemisinin yaklasmakta oldugunu tespit etmis Mürettebat kutsayici bir sessizlikle kaptanlarina bakarak, onun o artik alisilagelen kirmizi gömlek talebinde bulunmasini beklemeye baslamislar![]() Kaptan Bravo celik gibi gözleriyle gemisine yaklasan korsan filosuna bakmis, sonra korkusuzca adamlarina dönmüs ve sakin bir sesle bagirmis: "Kahverengi pantolonumu getirin bana!" |
|
|
|