Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hamburgda, iki, minare

Hamburg'da İki Minare

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hamburg'da İki Minare

Hamburg’da iki minare

Evlerinin arka bahcesinde Ozan’in 25 inci yas gunu partisi yakin aile dostlari ve arkadaslari arasinda kutlaniyordu,mangal yaniyor etler kizariyorbiralar ve soft drinkler iciliyordu, evet Ozan tam 25 yasina girmisti ve hala bekardi,bazi arkadaslari evlenmis veya nisanlanmislardi kimileride 30 dan evvel evlenilmez biraz daha hayatimizi yasiyalim diyorlardi,Evet Hamburg’un bati kesimlerinde yasiyorlardi,Ozan ucuncu kusaktan gurbetciydi ucuncu kusak oldugu icin kendilerini pek fazla gurbetci saymiyorlardi,Erkeklerin kafalari birhos ve neseleri yerindeydi…Ozanin babasi yanina gelip,--Bak evlat yasin 25 oldu artik kafana gore bir kiz bulup evlenme zamanin geldi, Atalarimiz demir sicagi sicagina dovulur derler yani cok gecmeden anlasabilecegin bir kiz bul ve aileni baslat,Ben bu ulkede cok yiprandim, bir an evvel torunlarimi gormek istiyorum,istersen annenle ucaga atlar Turkiyeye gider ve akrabalardan veya yakinlardan sana bir kiz bulabiliriz,yeterki sen evet de dedi
--Okan -ben Turkiyeden buraya kiz getirmek istemiyorum,bir cok arkadaslarim oyle yaptilar ve hepsi problem icindebirbirlerini anlamakta ve anlasmakta zorluk cekiyorlar, eger evlenmeyi dusunursem Almanyada dogup buyumus bir kizla evlenmek isterim dedi Babasi tamam oglum tamam yeterki Turk ve Musluman olsun deyip Ozanin yanindan ayrildi ve diger misafirlerle cene yapmaya gitti

…Ozanin yabanci irklardan bir iki kiz arkadasi olmustu ama hic biriyle evlenmek niyetiyle arkadaslik yapmamisti, gerci kendi arkadaslari arasinda yabanci kizlarla evlenenlerde vardi ama Ozan bir Turk kiziyla yuva kurmak istiyordu…Partiden bir gun sonra Babasinin sozleri kulaklarinda ziller calmaya basladikendisi sanat okulunu bitirerek marangoz olmustu ve buyuk bir insaat firmasinda calisiyorduEvlenecegi esi calismasada kazanci rahat rahat aileyi gecindirebilirdi,Aksam yatagina uzandigi zaman dusunmeye basladi evet evlenmek istiyordu,bir Turk kizi bulup evlenecekti, ama nasil olacakti ya Hamburg da ki Turk kizlarinin pesinden kosacakti,ya-da bir tanisma ve arkadaslik sitesinden arayacakti, gerci annesi babasi da sorusturup bir Kiz bulabilirlardi,biraz dusundukten sonra ilk olarak ise internet sitesinden girismeye karar Verdi

Bir gun sonra meshur bir Turk arkadaslik sitesine uye olup ilan Verdi,evlenecegi kizda aradigi vasiflari yazdi,birazda kendinden bahsetti sonrada Alti ay evvel cekmis oldugu resmini de yapistiriverdi,Birinci sarti kizin Almanyada dogup buyumus olmasi lazimdi,tahsil ve meslek o kadar onemli degildi
Ilani Verdi ve beklemeye basladi,Almanyadaki Turk nufusu cokdu muhakkak bir kac taliplisi cikacagina emindi, gunler geciyor ama kontrol ettigi zamanda kendisine hic mesaj gelmedigini goruyordubir kac hafta sonra birkac mesaj geldi,bir tanesi Koln den 17 yasidaki ki bir kizdandi yasi kucuk diye kulak ardi etti,diger ikisinin de resimlerine dikkatli bakinca pek hosuna gitmedi ve cevap vermedi, oylece birkac hafta daha gecti 3 mesaj daha geldi,bir bir kizlarin resimlerine bakarken gozleri bir tanesine takildi kaldi,resimdeki kiz cok guzel olmamasina ragmen sanki buyuleyici bir havasi varmis gibiydikiz 21 yasindaydi ve Bremende dogmusdu ismide Pelin di bir super markette calisiyordu,Diger iki mesaji sildi,bir ikisine de aradiklari icin tesekkur mesaji attibiraz daha bekliyeyim belki bir iki kisi daha arar diye dusundu,Bir hafta icinde mesaj gelmedi, sonra yine Almanyanin bir cok sehirlerinden mesajlar gelmeye basladi,hepsini okuyor inceliyordu,kizlarin resimlerine dikkatlice bakiyordu,ama onun icin-kizi karsisina alip goz goze yuz yuze konusmadikca resim bir sey ifade etmiyordu…Bremenden ariyan Pelin de aklindan hic cikmiyor gibiydi
Alti hafta icinde 33 mesaj gelmisti, yine arasira Babasi Ozan’i yoklayip ne haber evlat,seni ne zaman evlendirecegiz diye takiliyordu,oda nazikce braz daha bekliyelim vakti gelince ben size haber veririm diyordu

…Pc,sinde sadece 4 tane mesaj birakti digerlerini silip atti, birinci mesaj Peline aitti ve sonunda Peline mesaj atip once sanal da bir birlerini tanimalarini teklif etti,Pelinden gelen mesaj olumluydu,yavas yavas her aksam msn,de chat yapip birbirlerini tanimaya basladilar,kendi karakterlerinden,huylarindan daha sonra Anne ve Babalarindan, nelerden hoslanip nelerden hoslanmadiklarini yazdilar, her Chat dan sonra Ozan- Peline biraz daha isiniyordu,daha sonra Pelinin boy resmini yollamasini istedi resim gelince dikkatli bakti kizin boyu boyuna yakindi ve guzel vucudu vardi yani pek hantal degildialti hafta kadar net de gorustukten sonra telefonla konusmaya basladilar bir birlerinin seslerini duydular Pelinin cekici bir sesi vardiiki hafta kadarda telefonla gorusup birbirlerini uzaktanda olsa biraz daha iyi tanimaya calistilar, her ikisininde zevkleri birbirine cok yakindi yani yildizlari barisiyor gibiydi,Turkiyedeki kokleri ayri bolgelerdendi ama muhim degildi her ikiside Almanyada dogmus ve her iki kultur icinde buyumuslerdi, Ozan sigara kullanmiyor ama ozel gunlerde arasira bira iciyordu,firsat buldukca arkadaslariyla hafta sonlari disari cikiyordu,

Her seyler bal seker gidiyordu, Ozan artik Pelini yuz yuze gormenin zamani geldi diye karar Verdi,son konusmalarinda gelip seni yakindan gormek istiyorum dediPelin istedigin zaman gelebilirsin,benim ailem biraz tutucu ama disarda bir yerde bulusabiliriz, ama daha evvel sana soylemek istedigim bir sey var,hayal kirikligina ugramaman icin simdiden soylemek istiyorum,Ben Dindar bir kizim ibadetlerimi yerine getiririm ayrica basimda turban vardir,beni oyle Kabul edeceksen gel dedi
Ozanin ailesi acik aileydi yerine gore ibadetlerini yaparlar ama ailedeki kadinlarin hic biri baslarini kapamazlardiPelinin turbanli olmasi biraz rengini degistirdi,Peline bana biraz zaman ver resimlerinde basinda turban yoktu biraz $oke oldum dedi
Iki hafta sonra her seye ragmen Pelin’i gormeye gitti,Bremen 100 km’lik yoldu,oturdular bir koseye karsi karsiya konustular, Pelin guzel ve kulturlu bir kiza benziyordu,Pelininde Ozani beyendigi gozlerinden okunuyordu, 4 saat kadar sohbet ettiler, sonra Pelin ailem merak eder diye musaade istedi,,Ozanda arabasina binip Hamburg’a dondu

…Hosuna gitmisti Pelin ama kizin basinda turban vardi ve uzun kapali elbiseler giyordu,boylece aileye ayak uydurmasi zor olacak diye dusunuyordu,bir hafta kadar Pelini aramadi,ne yapmasi gerektigini, neye karar verecegini kendi de bilemiyordu10 gun sonra Pelin mesaj atip hal hatir sordu…Ozan- Peline cok guzel bir kiz oldugunu ve kendisini sevdigini soyledi,ama basindaki turbanin ve uzun elbiselerin problem oldugunu anlatti,sonrada mumkunse hafta sonu yine Bremen’e gelip biraz daha konusabilirmiyiz dedi, Pelin Cumartesi gunu isim saat 13,00 de bitiyor ondan sonra serbestim dediOzan sozunu tuttu ve Bremen’e gitti sevdigi kizla bulustu,,Pelin seni seviyorum seninle evlenip yuva kurmak istiyorum,ama sartim olacak eger basini acar ve uzun elbiselerden kurtulup normal elbiseler giyersen evlenebiliriz dedi…Pelinin yanaklari birden pembelesti sonra kizardi, ben kucuk yastan beri basimi kapadim ve uzun elbiseler giydim,bundan sonra basimi acacagimi sanmiyorum, benimle evlenecek kisi beni boyle Kabul etmelidir dedi…Ozan - tamam Pelin Seni anliyorum ama her seyi burda bitirmiyelim birbirimize biraz zaman ve sans verelim dedikten sonra tekrar Peline veda edip Hamburg yoluna dustu,direksiyon sallarken Pelin’i dusunuyordu kiza adeta asik olmustu ama onunde kocaman bir engel vardi,cunku aileye kapali bir gelin gelmemisti,insalah fikrini degistirir ve basini acar diye dusunuyordu, arkadaslik sitesinde bir suru kiz bulmustu Pelin olmazsa yine arardi

…Iki hafta ne Pelin onu aradi nede o Pelini,ama Pelin hic aklindan cikmiyordu, sevmisti kizi,Pelininde kendisini sevdigini biliyordu ama birinden birinin fedakarlik yapmasi lazimdi fedakarlik yapan kendi olmayacaktiucuncu haftanin ortasinda Pelini telefonla arayip neye karar verdigini sordu, Pelin Annesiyle konustugunu annesinin kizim karar senin dedigini ama babasinin basini acmaya asla razi gelmiyecegini soyleyip,ben boyle gordum boyle buyudum boyle yetistim bu tip arkadaslarim oldu,bundan sonra kendimi degistirmemin cok zor olacagini zannediyorum dedi, 0zan-da namazini kilar orucunu tutar ibadetlerini yerine getirisin sana kimse karismaz,ama ben sokakda yanimda basi kapali bir kadinla yurumek istemem dedi…Pelin adeta yapamiyacagim seyleri istiyorsun deyip veda etti
Ozanin morali bozulmustu,Pelinden bana hayir gelmiyecek Diye dusunup net’de yine arkadas aramaya karar Verdi,bir hafta sonra mesajlar gelmeye basladi,bakiyor okuyor ama sanki gormuyor gibiydi,akli hep Pelindeydi,mesajlarin hic birine cevap vermiyordu,mesajlarda gittikce cogaliyordu, bazen vay ve Almanyada ne kadar cokda evlenmek isteyen Turk kiz varmis diye dusunuyordu…

Iki hafta ne o Pelini nede Pelin onu aradi ikinci haftanin sonunda Pelin bir mesaj atmisti, sadece nasilsin iyimisin diye soruyorduoda mesaj atip cok iyiyim biraz moralim bozuk hep seni dusunuyorum seninle evlenmek istiyorum ama mani olan problemi biliyorsun iste diye yazdi…mesaj siz gecen 3 gunden sonra yine Pelinden mesaj geldi,seni seviyorum Ozan sartlarini Kabul ediyorum,seninle evlenecegim yaziyordu, Ozan hemen cepten Pelini aradi,tesekkur etti kendisininde onu cok sevdigini evlenirlerse mutlu olacaklarini soyledi,sonrada annene ve babana bahset,bende bizimkilere bahsedecegim ve en kisa zamanda gelip seni isteyeceklar dedi Her ikiside bir anda mutlu olmuslardi

Pelin annesine anlatti sonrada hafta sonunda istemeye geleceklerini soyledi,anneside Babasina anlatti,babasi icin surpriz olduiyi gelsin istesinler dediyine telefonda gorustulerPelin Ozanlarin evine geldikten sonra basini acacakti Ozan kabul etti…Hafta sonu Pelinlerin evine Hamburgdan dunurculer geldi-- Istediler kiziPelinin ailesi razi oldu ve Babasi dugunun Bremen-de yapilmasini istedi,Hamburg ile Bremen arasi cok uzak degil gelen misafirler dugunden sonra otellerde ve yakinlarimizda kalirlar dedi,Ozanin babasi Kabul etti, sonra Pelinin Babasi dugun ickisiz olacak,resmi nikahdan evvel dini nikah kiyilacak dediOzanin Babasi her seye evet diyordu,bir yandanda bu kapali kizla oglunun nasil anlasacagini merak ediyordu, bir ara esine icini doktu Ozanin anneside sen hic bir seye karisma onlar anlasmislar birbirlerini sevmisler dedi…Ozan ve ailesi mutlu bir sekilde Hamburg’a donduler,Ondan sonrada dugun hazirliklarina basladilar,Ozan ve Pelin bir yanda-Babalari Diger yanda devamli telefonlarla gorusup dugun hazirliklari yaptilar,salon kiraladilar

Dugun Cumartesi gunu yapilacakti,Ozanin yakinlari Arkadaslari akrabalari 25 arabalik bir konvoyla erkenden Bremen’e gelip IBIS Hotel,e yerlestiler dugunden sonra Pazar gunu yine hep beraber Hamburg’a doneceklerdi, gelin ve damat icinde Hotelde ozel suit ayrilmisti aksam uzeri dugun basladi,ickisiz ama nes’eli bir dugun oldu danslar edildi gobekler atildi halaylar cekildi ve sonunde dugun bitti, Ozan ile Pelin gelin arabasina binerken Pelinin babasi Ozanin yanina gelip Ozan oglum Hamburgda cami varmi diye sordu,Ozanda var Baba hemde Kocaman iki minareli dedi,Pelinin babasida eh kismet olurda yolumuz oraya duserse Insallah namazimizi o iki minareli camide kilariz dedi

Sir altan tarafindan yazilmistir
Fiction
Okuyanlara tesekkurler
Sydney 28 aralik 2010

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com