![]() |
Kerbela'dan Gelen Mektup... |
![]() |
![]() |
#1 |
su perisi
|
Kerbela'dan Gelen Mektup...![]() Ben Sakine'yim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Savaş köslerinin sesi ve vahşi düşmanların naraları yüreklerimizi titretmede ![]() ![]() ![]() Dört bir yanımız kan, havaya yükselen yoğun toz ve bastığımız topraksa tandırdan farksız ![]() ![]() ![]() Susuzluk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabahtan bu yana babamın adamları birer birer er meydanına çıkıp o büyük ordunun karşısına dikildiler eşsiz bir cesaretle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Babam onca düşmana karşı tek başına şimdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Savaş meydanıyla çadırlarımız arasındaki mesafe böylesi uzak olmasaydı keşke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Sizler devranın en iyilerisiniz ![]() ![]() ![]() Bu değerli insanlar şehid düştüğünde hepimiz ağladık, fakat babam zerrece sarsılmadı, asla ![]() ![]() ![]() Ağabeyim Aliekber vurulup attan düşünce hepimizin yüreği parçalandı, fakat babam dağ gibi dimdikti yine ![]() ![]() ![]() Düşmanın oku, babamın kollarındaki minik kadeşim Aliasker'in boğazını parçaladığında bizim feryadımız arşı inletmiş, fakat babam zerrece sarsılmamıştı yine ![]() ![]() ![]() 72 kişilik ordumuzun sancaktarı, çadırlarımızın koruyucusu, Kerbela'nın "Sakka"sı yiğit amcam Ebu'l Fazl Abbas vurulup attan yere düşünce, düşmanlar bedenini lime lime doğrayıp paramparça edince babam yine sabretmesini bildi, fakat onun bu defa pek üzüldüğünü hepimiz hissettik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dostları, arkadaşları gözünün önünde birer birer şehid düşünce babam da savaş meydanına gitmek üzere hazırlandı ![]() -Şimdi bela ve felakete hazırlayın kendinizi ![]() ![]() ![]() "Bu belalar ve felaketlere karşılık Allah Tealâ sizlere çeşitli nimetler ve kerametler verecektir ![]() "O halde sakın halinizden şikayette bulunmayın; kadrinizi alçaltacak, değerinizi düşürecek sözler söylemeyin ![]() ![]() ![]() ![]() Bunları duyunca babamın mutlaka şehid olacağını anladık ![]() Ben: -Baba! diye haykırdım ![]() Ve dayanamayıp ağlamaya başladım, tepeden tırnağa bir hüzün dolmuştu yüreğime ![]() Sabırsızlık göstermek, üzüntümü belli edip ağlamak istememiştim; fakat yapamamıştım işte, elimde değildi ki! ![]() ![]() ![]() ![]() Babam beni sımsıkı kucaklayıp bağrına basarak: -Yavrucuğum! dedi, yardımına koşacak kimsesi kalmayan biri ölüme nasıl teslim olmaz? Hıçkırıklarımı kontrol edemiyor, şiddetle ağlıyordum şimdi: -Babacığım! diye sarıldım var gücümle ona: Bizi kime bırakıp da gidiyorsun? Elleri ve dudaklarıyla güzyaşlarımı kuruladı, ıslak kirpiklerime buseler kondurduktan sonra: -Allah'a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "O halde Allah'ın olmasını istediği şeye rıza göster, sabırlı ol canım kızım! Halinden şikayet etme sakın; çünkü dünya yok olup gider, ahiretse ebediyen kalacaktır" Babamın sözünü dinledim; halimden şikayette bulunmadım ve Allah'a karşı nankörlüğe yeltenmedim ![]() Fakat yine de ağladım ![]() ![]() ![]() ![]() Ağlamamak elde mi?! Babam; dünyanın en iyi babası, babaların en güzeli olan biricik babam hiçbir yardımcısı olmaksızın onbinlerce katile karşı tek başına savaşmaya giderken nasıl ağlamam ben?! Babam herkesle vedalaştı ![]() ![]() ![]() ![]() Hepimiz şaşırdık ![]() ![]() -Karşımdaki düşman pek namert ![]() ![]() ![]() ![]() Babam, görkemli bir davete katılıyor, önemli bir misafirliğe gidiyormuşçasına özenle giyinip hazırlandı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu azimli ve kararlı gidişten hiçkimse, hiçbir güç caydıramazdı onu ![]() ![]() ![]() Evet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hiçkimse ona: -Babacığım gitme! -Amcacığım gitme! -Ağabey, gitme! diyemezdi ![]() Çünkü o herkesin imamıydı ve imamın, herşeyi Allah'ın emrine göre yapacağını herkes biliyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O sırada yaşlı gözlerle onu izleyen Zeyneb halam hıçkırmamaya çalışarak: -Ağabey! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Babam yavaşça döndü ![]() ![]() ![]() Onun yerine kim olsa, bu sahneye dayanamaz, duraklayıverirdi ![]() ![]() Böylesine bir babayı birkaç dakika sonra kaybedecek ve artık hep yetim bir çocuk olarak kalacak olan benim içinse bu kadarı çok, ama çok azdı elbet ![]() ![]() ![]() Dayanamadım ![]() ![]() ![]() ![]() Babam dağları imrendirecek bir irade ve azimle atına bindi ![]() ![]() ![]() ![]() Fakat at kımıldamadı bile ![]() ![]() ![]() Çünkü ben var gücümle ayaklarına sarılmıştım atın; içimden "Gitme ne olur" ![]() ![]() ![]() At gözlerini bana dikti; ağladığımı görünce benimle birlikte o da sessizce ağlamaya başladı ![]() Atın zamansız yere duraklaması ve yerinden kımıldamaması babamı pek şaşırtmıştı ![]() ![]() Atından inerek beni bağrına bastı, gözyaşlarımı silip: -Kızım! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben hıçkırığımı tutamayarak: -Baba! dedim, Müslim amca şehid olduğunda sen onun yetim kızını şefkatle bağrına basıp saçlarını okşadın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Babamın gözleri doldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Sakine'm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evet yavrum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mümkün değildi, biliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Babam mazlum bakışlarını düşmanlara dikerek: -Bunu yapabilmek mümkün değil birtanem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düşmanların vahşi naraları, kana susayan haykırışları giderek artıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Babamın susuzluktan çatlak çatlak olmuş dudaklarının sıcaklığını halâ yanaklarımda hissediyordum ki, o sırada atını bir şimşek hızıyla dolu dizgin düşmana doğru sürdüğünü gördüm ![]() Savaş meydanından korkunç naralar, at kişnemeleri ve kılıç şakırtıları geliyor kulağa şimdi ![]() Biz çadırlarımızın önünde durmuş, nefes almaksızın öylece beklemedeyiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eyvah! Kanlara bulanmış yelesiyle çadırlara doğru doludizgin yaklaşan bu binicisiz at babamın atı değil mi?! Aman Allah'ım! Babam?!! ![]() ![]() Kanlı gözyaşları arasında yükselen bu acı feryatlar benim mi, Rukeyye'nin mi yoksa Fatıma'nın mı?! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Kerbela'dan Gelen Mektup... |
![]() |
![]() |
#2 |
su perisi
|
![]() Cevap : Kerbela'dan Gelen Mektup...Bu ne acı Allahım, Bu nasıl bir işkence ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|