Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mükemmelliyetçilik

Mükemmelliyetçilik

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mükemmelliyetçilik

MÜKKEMMELLİYETÇİLİK
“Ben hiç mükemmel değilim belki de sıradan biriyim”

Hepimiz mükemmel olma arzusu taşırız
Futbol oynayan bir oğlan çocuğu kusursuz ve hayranlık uyandıran goller atmaya çalışır
Keman çalan veya dans eden bir kız çocuğu bir kuğu zarafeti ile süzülmek ve büyüleyici olmak ister
Herkes yaptığı işi kusursuz bir şekilde yapmayı arzular
Bazen de mükemmel olma arzusunu ilahi bir duygu olarak yaşarız

Mükemmel olmak klinikte (hastalık belirtisi anlamında) takıntılı (obsesif-kompulsif) kişilik özelliği olarak ele alınabilir
Ama aslında mükemmel olmanın geldiği esas kaynak kişinin narsistik (kendini seven) çekirdeğindeki enerjisidir

Mükemmel olma duygusu, güçlü bir benlik (ego) ve güçlü bir her şeyi yapmaya gücüm var algısı (omnipotans) ile birlikte var olur

Güçlü bir ego algısı ve her şeyi yapabilirim algısı bizim manik hastalıkta karşılaştığımız bir durumdur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com