![]() |
Bıldırcın Yumurtası Gençleştiriyor ... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bıldırcın Yumurtası Gençleştiriyor ...Yakında eczanelerden bıldırcın yumurtası almaya hazır olun ![]() ![]() ![]() ![]() Bilim adamları araştırdı, gençlik yumurtası üretti ![]() ![]() Özel olarak hazırlanan yemle beslenen bıldırcınlardan, insanlarda doku yıkımlanmasını azaltan yumurta elde edildi ![]() Araştırmaya Atatürk ve Fırat Üniversitesi öğretim üyeleri ile ABD’deki Wayne State Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Bilim adamları insanlarda stres, hava kirliliği, radyasyon, sigara ve benzeri zararlıların meydana getirdiği, yaşlanma ile artan doku yıkımlanmasını azaltacak bıldırcın yumurtası ürettiler ![]() LİKOPENLİ YEM Araştırma kapsamında Elazığ’daki bir çiftlikte, antioksidan özelliğine sahip ve domatese kırmızı rengini veren likopen maddesi karışımıyla özel bıldırcın yemi hazırlandı ![]() ![]() HER GÜN 2 YUMURTA Yumurtaların insanlarda yaşlanmayı yavaşlattığı deneylerle tespit edildi ![]() ![]() Araştırmada yer alan Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç ![]() ![]() ![]() CİLDİ GENÇLEŞTİRİYOR Likopenli bıldırcın yumurtasını gençlik aşısı olarak tanımlayan Doç ![]() ![]() ![]() Bu araştırma ile artık eczanelerde ilaç olarak satılan likopeni almaya gerek kalmadı ![]() ![]() ![]() Türk bilim adamlarının imza attığı bu araştırma, ABD’de yayınlanan uluslararası indeksli A kategorisindeki dergi Food Resarch International’ın şubat sayısında yayınlanacak ![]() Hayırlı, "bu araştırma sonuçlarından tüm bıldırcın yetiştiricileri yararlanmalı ![]() ![]() alintidir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|