![]() |
Omega-6 Yağları Bunamaya Neden Oluyor.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Omega-6 Yağları Bunamaya Neden Oluyor..Yeterli düzeyde balık, omega-3 yağları, meyve ve sebze içeren bir diyetle, bunama ve Alzheimer riski azalıyor ![]() ![]() Fransız bilim adamlarının yürüttüğü çalışmaya, 65 yaş ve üstü 8,085 kişinin katıldığı ve çalışmanın başlangıcında hiç bir katılımcıda hafıza problemi olmadığı açıklandı ![]() ![]() Düzenli olarak omega-3 yağlarının tüketilmesinin bunama riskini %60, düzenli meyve ve sebze tüketiminin ise bunama riskini %30 azalttığı belirtiliyor ![]() Araştırmacılar, haftada en az bir porsiyon balık yiyen kişilerde bunama %40, ve Alzheimer riski %35 oranında daha az görüldüğünü belirtiyorlar ![]() Fransız Ulusal Sağlık ve Medikal Araştırmalar Enstitüsü’nden Pascale-Gateau açıklıyor: “Yapılan çalışmalar, genel olarak toplum sağlığı için önemli bilgiler sunuyor ![]() ![]() Ancak araştırmacılar bu sonuçların Alzheimer’a neden olan ApoE4 genini taşıyan kişiler için geçerli olmadığını belirtiyorlar ![]() Düzenli olarak omega-6 yağları tüketen, ancak omega-3 yağlarınca zengin yiyeceklerden veya balıktan uzak duran kişilerde, bunama riskinin, omega-6 yağı tüketmeyen kişilere göre iki kat fazla olduğu açıklandı ![]() ![]() ![]() Alintidir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|