Elmalı Lokum |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı LokumElmalı Lokum Malzemeler : 3 su b un 4 çorba k tereyağı 5 çorba k pudra şekeri 1 çorba k yoğurt 1 p kabatma tozuİç harcı için: 2 elma 1 avuç ceviz 3 çorba k toz şekerÜzeri için: pudra şekeri Hazırlanışı : Karıştırma kabına pudra şekeri, un, yoğurt ve kabartma tozunu alarak hamuru yoğurun Diğer tarafta elmaları rendeleyerek tavaya sotelemeye alın Üzerine ceviz, tarçın ve şeker ilave ederek sotelemeye devam edin İç harç pişince hamurdan ceviz büyüklüğünde koparın İçine harçtan koyarak kapatın Kapatılan yerler alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin 170 derecelik fırında pişirin![]() afiyet olsun |
|
|
|