Fındıklı Milföy Baklavası Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındıklı Milföy Baklavası Tarifi, Yapılışı, Tarifi NedirFındıklı Milföy Baklavası Malzemeler * 20 adet milföy hamuru * 5 yemek kaşığı fındık * 1 yemek kaşığı şeker * 1 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrı) Şerbeti İçin * 2 su bardağı su * 2,5 su bardağı şeker * 1/2 limon Yapılışı 1 Bir kasede fındıkla şekeri karıştırın Milföy hamurlarının bir kenarına fındıklı karışımdan bir miktar koyun, rulonun birleşeceği uca fırça yardımıyla yumurtanın beyazından sürün ve rulo yapın![]() Dsc00546 2 Yaptığınız ruloları 4 parçaya kesin, fırın tepsisine dizin Tepsideki milföylerin üzerine yumurta sarısı sürün, 230 - 250 derecede üstü kızarana kadar pişirin![]() 3 Milföyler pişerken şerbeti hazırlamaya başlayın Şekerle suyu kaynatın, ocaktan almadan az önce içine 1/2 limonu sıkın Bir taşım kaynatın ve ocaktan alın![]() 4 Fırından çıkan sıcak milföylerin üzerine, soğuyan şerbeti dökün (Bende ve bazı arkadaşlarda pek bir problem olmasa da, sıcak döküldüğü zaman tatlıların hamurlaştığına dair 2 - 3 mail aldım Sanırım soğuk olduğu zaman dökülmesi daha iyi olacaktır) Soğuyunca servis edin |
|
|
|