Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ağızlı, hatay, kadayıf

Ağızlı Kadayıf (Hatay)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ağızlı Kadayıf (Hatay)



Ağızlı Kadayıf (Hatay)

Kullanılacak Malzemeler
3 su bardağı şeker
300gr tereyağ
Ağız lor
500 gr kadayıf
2 çorba kaşığı limon suyu



Hazırlanma Şekli

Yöremin ağızlı kadayıfı: Ağız, hayvanın yavrulamasından hemen sonra sağılan ve kesilen temiz sütünün kaynatılıp koyulaşmasıyla elde edilen lordur Kadayıf tereyağı ile ovulur Tepsiye yayılır sıkıca bastırılır Ağız üzerine yayılır Onun üzerine tekrar kadayıf yayılır Çok sıkı bastırılır Üzerine parça parça tereyağı atılır Kömür ateşinde döndüre döndüre pişirilir Ters çevrilir Öbür yüzüde pişirilir Ilık olarak şerbeti dökülür

ŞERBETİ: Üç su bardağı şekerle iki su bardağı su kaynatınp ineceğine yakın limon suyu koyun 5-8 dakika daha kaynatıp ılıtın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.