![]() |
Krem Şanti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Krem ŞantiKrem şanti Malzeme : 4 yumurta, 1 fiske tuz, (2 parmağın arası kadar), 1 su bardağı şeker ![]() Yapılışı: 1- 4 yumurta akını yumurta tenceresine veya bakır bir tencereye sarısının zarını patlatmadan sadece akı kırınız (Aka çok az san karışmış da olsa çok iyi bir şekilde kabarmaz ![]() ![]() 2- Yumurta aklarına 1 fiske tuz koyup yumurta çarpacağı veya çatalla 5-10 dakika çarparak telden akan aklar bozulmadan kalıyorsa yumurta kar haline gelmiş demektir ![]() 3- Şeker üzerini örtecek kadar suyla ateşe koyup ağdalaşıncaya kadar kaynatınız ![]() ![]() ![]() 4- Ağdalaşan şekeri kar haline gelmiş yumurta aklarına birden koyup süratle bir veya iki defa karıştırınız ![]() ![]() 5- Karışım hafif soğuyunca bir torbaya koyup istediğiniz yere sıkarak kullanınız ![]() |
![]() |
![]() |
|