Dondurmalı Cheesecake Tarifi (İtalya) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dondurmalı Cheesecake Tarifi (İtalya)6 kişilik 2 su bardağı yulaf ezmesi 2/3 su bardağı tozşeker 3 çorba kaşığı margarin 1 kutu labne peyniri 1 su bardağı tatlı lor peyniri 2 adet yumurta 1 paket vanilya Yarım su bardağı tozşeker Karışık dondurma Yulaf ezmesini, 2/3 su bardağı tozşeker ve margarinle iyice karıştırın 22-23 cm çapında kelepçeli bir kek kalıbını hafifçe yağlayın Yulaf ezmeli karışımı yağlanmış kalıbın içine yayın Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 10 dakika pişirip, soğumaya bırakın Labneyi, lor peyniri, yumurtalar, vanilya ve yarım su bardağı tozşekerle karıştırın Peynirli karışımı kalıba boşaltın Tekrar 150 derece fırında peynirli karışımın üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirin Soğutup, yanında dondurmayla birlikte servis yapın
|
|
|
|