![]() |
Fırında Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi / Fırında Pekmezli Kabak Tatlısı Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi / Fırında Pekmezli Kabak Tatlısı YapılışıFırında Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi / Fırında Pekmezli Kabak Tatlısı Yapılışı / Fırında Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi Nedir / Fırında Pekmezli Kabak Tatlısı Malzemeleri MALZEMELER: 2 kg kabak, 4 su bardağı tozşeker (ben daha az koyuyorum hafif sevdiğim için), 1 su bardağı pekmez, Ceviz içi ![]() YAPILIŞI: Kabakları temizleyip yıkayın ve dilimleyerek tencereye yerleştirin ![]() Şekeri ekleyip bekletin ![]() ![]() ![]() Aralarına çubuk tarçın yerleştirip ocakta kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Tepsiye alıp üzerine pekmezi gezdirin ![]() 15-20 dakika fırınlayın ![]() Dövülmüş ceviz içi serperek servis yapın ![]() alıntıdır |
![]() |
![]() |
|