Cevizli Tatlı - Cevizli Tatlı Yapılış Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Tatlı - Cevizli Tatlı Yapılış Tarifi Koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyin Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın [*]Unu hamur yoğurma kabına alın Ortasını havuz gibi açıp sıvıyağ, katıyağ, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun Hamurun üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin [*]Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Elinizle bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın Ortasına ceviz içi yerleştirin İki ucunu üst üste kapatın (İyice kapatmazsanız fırında pişerken açılıyor ) [*]Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170 C fırında iyice kızarana kadar pişirin (Nar gibi kızarsın, iyi kızarmazsa şerbet dökünce tatlılar beyaz kalıyor ) [*]Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin Üzerlerine ceviz serperek servis yapın [/list]
|
|
|
|