Patates Ve Sarımsaklı Piliç Fırın |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Ve Sarımsaklı Piliç FırınPatates ve Sarımsaklı Piliç Fırın MalzemelerMutfak Zorluk 1Süre 50 dk Kaç Kişilik 4Yöntem 1 Adet bütün piliç 500 gr tatlı kabak 500 gr patates 10 Diş sarımsak 4 Çorba kaşığı tereyağı Yarım demet taze kekik Yarım çay kaşığı karabiber Tuz Hazırlanışı [*]Kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın [*]Bütün pilici bir bıçak veya tavuk makası yardımı ile 16 eşit parçaya ayırın [*]Geniş bir fırın tepsisine parçalanan piliçleri, haşlanmış tatlı kabak ve patates, soyulmamış sarımsak , kekik, tuz ve karabiberi ilave edin [*]Tereyağını eriterek üzerlerine gezdirin [*]Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında bütün malzemeler altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin [*]Sıcak olarak servis yapın [/list]
|
|
|
|