Saray Sarması Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Saray Sarması Tarifi![]() Malzemeler 1 litre süt 1 su bardağı un 1 5 su bardağı şeker1 tatlı kaşığı margarin 1 paket vanilya hindistan cevizi dr oetker çilekli krem şanti Hazırlanışı Süte un ve şekeri ekleyin hafif ateşte kaynayoncaya kadar karıştırarak pişirin ve margarini vanilyayı ilave edin karıştırmaya devam edip ocaktan alın ve soğumadan blendırdan geçirin ve hemen hazırlanmış olan tepsiye(tepsiye 1 parmak kalınlığında hindistan cevizi serin ) muhallebiyi sıra sıra hindistan cevizi ile muhallebiyi karıştırmadan üzerine dökün (kaşık kullanmadan muhallebi soğumadan çünkü soğuyunca donuyor)birkaç saat bekledikten sonra üzerine krem şantiyi sür,önce tepsinin enine kes sonra boyuna 8-10 parçaya böl arzuya göre![]() bölünen parçaları rulo halinde sarıp kenarlarınıda hindistan cevizine bulayın tepsiye dizin servis yapın
|
|
|
|