Fransız Usulü Fırın Palamut |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fransız Usulü Fırın PalamutFransız usulü Fırın palamut Malzemeler: 2adet palamut 3adet soğan 6adet domates ½ demet maydanoz 1bardak et suyu 1bardak beyaz şarap ½ bardak zeytinyağı soğan suyu tuz Yapılışı: Balıkları temizleyip uzunlamasına ortadan kesin kılçıklarını çıkarın tekrardan iri parçalara ayırın Tuz ve baharat serpin soğan suyu ile 20dk demlendirin Diğer sebzeleri de iri parçalar halinde dilimleyin hazır olsunlar Balıklar iyice dinlenince deri kısmı altta olmak üzere tepsiye dizin Üzerine de sebzeleri yerleştirin Et suyunu şarabı ve zeytinyağını da gezdirdikten sonra 180derecede pişirin
|
|
|
|