Sütlü Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü Kadayıf Tatlısı Tarifi YapılışıSütlü Kadayıf Tatlısı tarifi - Sütlü Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır Malzemeler: 200 gr fırınlanmış kadayıf (hazır kullanabilirsiniz ya da kendiniz fırınlayabilirsiniz) her dilim başına 1 top dondurma Şerbeti için: 2,5 su bardağı toz şeker 3 su bardağı süt 1 yemek kaşığı tereyağı Yapılışı: Sütlü Şerbet Yapılışı: Şeker ve sütü tencereye alın, orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın Kısık ateşte 15 dakika daha kaynatarak ocaktan alın Şerbeti ocaktan almadan 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve hazırladığınız şerbeti ılınması için kenara alın (ben genellikle 10 dakika sonra şerbeti kullanıyorum)Tatlının Yapılışı: 1 Kızarmış kadayıfın üzerine ılınmasını beklediğiniz şerbeti dökün![]() 2 Kadayıf şerbetini çekip soğuduktan sonra yarım saat daha dinlendirin![]() 3 Servis etmeden hemen önce kadayıfı dilimleyin Buzdolabından 1 top dondurma alarak dilimdediğiniz kadayıfın üzerinde servis yapın
|
|
|
|