Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cendere, tarifi, tatlısı, yapılışı

Cendere Tatlısı Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cendere Tatlısı Tarifi Yapılışı



Cendere Tatlısı Tarifi - Cendere nasıl yapılır - Cendere Yapımı


Malzeme
6 7 adet çok ince baklava yufkası
3,5 veya 4 santim çapında, normal uzunlukta bir oklava,

Yapılışı:

her bir yufka, önceden oklava nişasta ile bulanır, sonra sarılır sarma işi bitdikten sonra, oklavanın bir ucu elle tutulur, yufka öteki uçtan aşağıya doru itilerek, boğum boğum buruşturulur böylece yufkaların her birinin boyu 15 20 santime kadar indirilir sonra bu buruşuk boru şeklindeki yufkalar, dibi hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilip, baklavada olduğu gibi, eritilmiş sıcak tereyağı konur ve çok hafif sıcaklıktaki fırında, börek kırmızısı bir renk alıncaya kadar pişirilir sonra, fırından alınan kızarmış yufkaların üzerlerine, soğutulmuş tatlı şurubu dökülüp, bir saat kadar bekletilir son olarak, çok dikkatle ve yufka borular kırılmadan herbirinin içine kaymak doldurulur servis yaparken tabağa alınıp bunlar 4 5 santim boyunda kesilerek ikram edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.