Acılı Avakado Ezmesi Tarifi / Acılı Avakado Ezmesi Yapılışı / Tarifi Nedir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acılı Avakado Ezmesi Tarifi / Acılı Avakado Ezmesi Yapılışı / Tarifi NedirAcılı Avakado Ezmesi Tarifi / Acılı Avakado Ezmesi Yapılışı / Tarifi Nedir Malzemeler: 4 adet avokado 1 yemek kasigi limon 1 yemek kasigi zeytinyagi 1 adet acibiber tursusu 1 dis sarmisak 1 adet taze sogan 1 yemek kasigi taze kisnis Tuz, karabiber Hazırlanışı: Avokadolari ortadan ikiye bölüp, çekirdeklerini çikarin Içlerini bir kasikla çukur bir kaba çikarip, bir çatalla hafifçe ezerek lapa haline (ama çok yumusak olmamalidir) getirin Daha sonra limon suyu, zeytinyagini, ince ince dogradiginiz aci biber tursusunu, dövülmüs sarimsagi, ince ince kiyilmis taze sogan ve taze kisnisi ekleyip karistirin Tuz ve karabiber ile tatlandirdiktan sonra karisimin üstünü örtüp, aci sivribiber tursusunun tadini ezmeye iyice vermesi için en az 3 saat bir kenarda bekletin Oda sicakliginda servis yapinalıntı |
|
|
|