![]() |
Cezayir Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cezayir MutfağıKhobz dar "Ev Ekmeği" Shurba “çorba” Patlıcanlı Tajin Zeytinli Tavuk Havuç Dolması Kalbluz "Bademli ve İrmikli Tart" Hurmalı Makrot Cezayirliler günde üç öğün yerler ![]() ![]() ![]() ![]() Cezayir'de geleneksel olarak en önemli öğün olan öğle yemeği, değişen koşullar ve kadının çalışma hayatına girmesi ile önemini gittikçe akşam yemeğine bırakmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akşamlan biraz daha hafif yenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cezayirliler çok ekmek tüketirler ![]() ![]() Cezayir yemekleri çoğunlukla tencere yemekleridir, çünkü soslu yemeği severler ![]() ![]() ![]() Cezayirliler fazla haşlama yemezler ![]() ![]() Cezayirliler çok meyve tüketir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cezayir Mutfağı, Türk, Kuzey Afrika Ülkeleri ve Akdeniz Ülkeleri Mutfaklarından etkilenmiştir ![]() ![]() Cezayir'in 1000 km ![]() ![]() ![]() Khobz dar "Ev Ekmeği" hazırlama: 20 dakika dinlenme: 30 dakika pişirme: 30 dakika 4 su bardağı irmik 3 su bardağı un 250 gr ![]() 1 çorba kaşığı taze maya 1 yumurta sarısı su tuz Mayayı bir parça ılık suya koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Büyükçe ve derin bir fırın tepsisini yağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur iyice kabarınca önceden ısıtılmış sıcak fırına atıp 30 dakika kadar pişirin ![]() ![]() ![]() Arzu ettiğiniz zaman kalın dilimler keserek yanında tereyağı ile servis yapın |
![]() |
![]() |
![]() |
Cezayir Mutfağı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cezayir MutfağıShurba “çorba” hazırlama: 15 dakika pişirme: 50 dakika 1/2 kg ![]() 1 su bardağı haşlanmış veya konserve nohut 4 domates 1 baş soğan 1 küçük kase tel şehriye 1 çorba kaşığı domates salçası 1/2 demet taze kişniş veya 1/2 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı kişniş tozu 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çorba kaşığı toz kırmızı biber 3 çorba kaşığı sıvıyağ karabiber tuz Soğanı soyun ve rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 30 dakika kaynadıktan ve etler yumuşadıktan sonra içine kabukları ayıklanmış nohutları ilave edin ![]() ![]() Çorbanın sulu olması gerektiği için suyu azsa sıcak su ilave edin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cezayir Mutfağı |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cezayir MutfağıPatlıcanlı Tajin hazırlama: 50 dakika pişirme: 30+10 dakika patlıcan köfteleri için: 1 kg ![]() 500 gr ![]() 1 baş soğan 2 diş sarımsak 1 yumurta 1/2 su bardağı galeta unu 1/2 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı karabiber sıvıyağ domates sosu için: 2 baş soğan 4 diş sarımsak 1 kg ![]() 50 gr ![]() 3 su bardağı et suyu 1 demet kişniş 1 tatlı kaşığı karabiber Patlıcanları soyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavada bol yağı kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() Sos için; taze kişnişi kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yemeğinizi piştikten sonra, derin bir servis kabına alarak üzerine kıyılmış taze kişniş veya maydanoz serperek sıcak sıcak servis yapın ![]() Bu yemeği, haşlanmış makarna veya sade pilavla servis yapabilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cezayir Mutfağı |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cezayir MutfağıZeytinli Tavuk hazırlama: 30 dakika pişirme: 35 dakika 5 parça kemiksiz tavuk budu 250 gr ![]() 200 gr ![]() 1 büyük baş soğan 2 çorba kaşığı un 100 gr ![]() 1/2 demet maydanoz 1/2 limon 50 gr ![]() 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı karabiber tuz Derin bir kapta suyu kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğerlerini de hazırlayın ve tavuk eti dolmalarını açılmamaları için, her birini kürdanla tutturun ![]() Harcın kalanından küçük parçalar halinde alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cezayir Mutfağı |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cezayir MutfağıHavuç Dolması hazırlama: 40 dakika pişirme: 50 dakika 1 kg ![]() 250 gr ![]() 1 baş soğan 1 demet maydanoz 3 kaşık galeta unu 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı karabiber tuz sos için: 1/2 kg ![]() 2 baş soğan 1 küçük kase haşlanmış nohut 1 tatlı kaşığı tarçın 3 çorba kaşığı sıvıyağ 50 gr ![]() 1 tatlı kaşığı karabiber tuz Sos için önce, 2 baş soğanı rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Havuç çabuk pişeceği için, dolmalarınızı ilave etmeden önce, etin pişmiş olmasına dikkat edin ![]() ![]() Dolmalarınız pişince bir servis tabağına sıralayın, üzerine parça kuzu etli ve nohutlu sosu dökün ve sıcak sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cezayir Mutfağı |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cezayir MutfağıKalbluz "Bademli ve İrmikli Tart" hazırlama: 15 dakika pişirme: 45+10 dakika 500 gr ![]() 200 gr ![]() 100 gr ![]() 150 gr ![]() 50 gr ![]() 1 su bardağı su şurup için: 1/2 litre su 150 gr ![]() 1 çorba kaşığı portakal çiçeği esansı Derin bir kaba irmiği toz şeker ile koyun ve bir kaşıkla iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tart kabının dibini yağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cezayir Mutfağı |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cezayir MutfağıHurmalı Makrot hazırlama: 30 dakika pişirme: 15 dakika 2 su bardağı irmik 1 su bardağı tereyağı 3 çorba kaşığı portakal çiçeği esansı 250 gr ![]() 1 büyük kavanoz bal su (aldığı kadar) 2 su bardağı sıvıyağ tuz Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve bir kıyma makinesinden veya sebze kıyma makinesinden geçirin ![]() ![]() Tereyağını küçük, saplı bir tencerede eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamura francala ekmek gibi uzun ve yuvarlak bir şekil verin ![]() ![]() Daha önce hazırladığınız hurma hamurundan parçalar kopartarak elinizle yuvarlayıp kalın bir oklava şekli verin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arzu ederseniz kızardıktan sonra bala bulamadan da yiyebilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|